ACTUALITAT  COVID-19  SOCIAL  

Ximo Puig descarta rebaixar les restriccions a la Comunitat

Per Miguel Castells · 08 Febrer, 2021

La Comunitat Valenciana ha millorat respecte a la pandèmia en les últimes setmanes. Les noves restriccions comencen a recollir els seus fruits i l’índex de contagis ha baixat considerablement, no obstant això, Ximo Puig ha afirmat que descarta flexibilitzar les restriccions actuals, ja que “estem millorant, però encara no estem en un bon moment”.

L’efectivitat de les mesures

A més a més, el president de la Generalitat ha mostrat la seua satisfacció per l’efectivitat de les noves mesures. Els desplaçaments s’han reduït en més d’un 50% gràcies als límits en les poblacions de més de 50.000 habitants, i la majoria dels valencians estan actuant amb responsabilitat i “han reduït al màxim els seus contactes socials”.

Preocupació per les festes il.legals

Encara i tot, Puig també ha expressat la seua preocupació per la quantitat de festes il.legals que es realitzen a la Comunitat. El president ha afirmat que “sempre existeixen persones que no tenen un comportament cívic, però que hem de quedar-nos amb la responsabilitat que està demostrant la majoria de la població de la Comunitat Valenciana”.

D’esta manera, el Govern valencià adoptarà la postura de mantindre les mesures, ja que l’objectiu és consolidar la millora dins del territori i poder veure, dins d’unes setmanes, el futur amb esperança, ja que el problema més greu de la societat actual és sentir que la Covid-19 no s’acabarà mai.

Possiblement, si l’índex de contagis continua reduint-se prompte la Comunitat tornarà a la nova normalitat, però Ximo Puig ha manifestat que “esta és la forma de fer front a esta tercera onada”, que encara i tot que estava prevista, està convertint-se en la més complicada de totes, o almenys així ho mostra la saturació dels hospitals valencians.

La pitjor d’Europa

La Comunitat Valencia ha passat de ser una de les comunitats autònomes amb menys casos de Covid-19 a la primera onada, a aplegar a ser la ciutat amb més casos per cada 10.000 habitants de tota Europa, una dada que va obligar al Govern a prendre mesures dràstiques, unes mesures que, de moment, es van a mantenir.