Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos
Baraja analitza la contundent victòria davant l'Atleti

Joan Marc García , 16/09/2023

Baraja analitza la contundent victòria davant l'Atleti

ACTUALITAT
Rubén Baraja:

Sergio Botella , 01/09/2023

Rubén Baraja: "Estic desitjant que el mercat acabe ja"

ACTUALITAT

ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

VÍDEO: Membres del grup ultraradical Yomus, responsables dels crits racistes de fora de Mestalla

Per Marc Santiago · 01 Juny, 2023

El passat 21 de maig, el València es va enfrontar al Reial Madrid, i com bé tots sabem, va ser un episodi vergonyós per a l’afició valencianista al haver-hi un grup d’aficionats que proferiren insults racistes cap a Vinicius Jr durant el partit, els quals ja foren identificats i detinguts per la policia.

La magistrada del Jutjat d’Instrucció núm. 10 de València va decidir el 26 de maig iniciar investigacions al respecte i citar en qualitat d’investigats a aquests 3 aficionats als quals va assenyalar el mateix Vinicius. Però, aquesta investigació està solament acotada al que va passar a l’interior de Mestalla, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. És a dir que tot el que va passar fora no compta per a aquesta investigació.

Des de diferents mitjans de comunicació es van mostrar vídeos i imatges d’alguns grups d’aficionats que cantaren “Vinicius eres un mono” quan aplegava l’autobús del Reial Madrid. En aquests vídeos no es podia veure qui eren els responsables de proferir aquests insults, però ara s’ha pogut identificar als agressors com a membres del grup ultraradical Yomus, qui amb la policia nacional davant, són els que comencen el càntic racista. Aquestes persones foren expulsades de la grada d’animació anterior a l’actual, però pareix que hi ha alguns infiltrats en aquesta, que intenten prendre el control.

Segons informa El Diario, la policia té en marxa una altra investigació en relació amb aquests incidents que es van donar abans del partit en l’exterior de Mestalla, encara que no aclareixen si hi ha nous identificats o investigats. En aquest cas, caldria veure si les diligències s’inclouen en la causa que ja hi ha oberta en Instrucció número 10 o si s’obri una altra nova independent.