+  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

CRÒNICA Columbus Crew 0-1 VCF: Victòria per a tancar la gira pels EEUU

Per Blanquinegres · 28 Maig, 2015

El VCF tancava la seua fructífera visita als Estats Units jugant un compromís corresponent a la LFP World Challenge davant el Columbus Crew, actual 4rt classificat a la Major Soccer League. Els xics de Nuno van controlar en tot moment el partit arribant a patir a la part final de l’encontre.

A la 1a part el VCF, amb un onze circumstancial, i totalment comprensible davant el moment de temporada en el qual ens trobem, va poder provar de totes les formes possibles com inaugurar l’electrònic del Mapfre Stadium de Columbus, però unes voltes la decisió del linier, altres la fusta o la intervenció del porter rival, el gol no arribava. No arribava, fins que Negredo al 34’ afusellava la xarxa per tal de fer pujar el 0-1. El de Vallecas, per fi, a la quarta trobava la fórmula del gol. Un gol que després d’uns desajustos defensius podia haver arribat per al bàndol local. Afortunadament, els primers 45 minuts es completaren sense cap canvi més i el camí cap als vestidors es completava amb l’avantatge mínim a favor dels blanquinegres. A ressaltar la bona actuació de Joao Cancelo a la primera part, recentment fitxat en propietat fins el 2021.

A la represa el conjunt nord-americà aprofitava per reciclar la totalitat de l’onze que havia sigut protagonista al primer acte. Per contra, Nuno preferia mantindre el mateix onze i esgotar els depòsits de gasolina dels seus xics abans de fer una revolució de noms al verd. Finalment, el tècnic blanquinegre si va donar relleu al camp, però sense tornar-se boig. El més positiu, a banda del partit i actes socials, les aparicions dels més joves del Mestalla com Tropi, Fernando Cano, Nacho Vidal i Jaume, present i futur de l’Acadèmia GloVal.

Tot i que els canvis podien frenar, encara més, la marxa del partit, Negredo, autor del primer i únic gol, signava l’acció amb més estil de la nit a Ohio, quan rematava una centrada de Cancelo amb una taconada d’una gran bellesa visual, per la execució i per la força de l’acció, però que trobava malauradament, les mans del meta americà.

Finalment, la segona part que no serà mai recordada com la millor de la història del VCF, tocava tancar-la com el conjunt valencianista sap fer, amb patiment ja que als últims minuts Jaume exercia de salvador eixint de forma encertada a un ú contra ú que finalment quedava en res. Amb el xiulit final, el solitari i vàlid gol d’Álvaro Negredo de la primera part atorgava l’última victòria del curs.