ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Vicente Esquerdo, de no eixir a l’estiu per error a futbolista clau per a Angulo

Per Alex Alfaro · 22 Març, 2023

Vicente Esquerdo, un dels grans oblidats a principi de temporada, s’està convertint en una de les peces clau per al València Mestalla que dirigeix Miguel Ángel Angulo i que milita en la 2a RFEF. Titular en els últims 10 partits, està fent passos cap avant i creixent en un any que es podria catalogar com la seua última gran oportunitat, amb 24 anys (generació de 1999).

No obstant això, l’inici de temporada no va ser ni molt menys senzill per al natural de Calp. El primer colp per a ell va ser que el tècnic del primer equip, Gennaro Gattuso, no comptara per a la pretemporada amb ell. Malgrat tindre contracte fins a 2024 i ser ja un dels veterans i haver debutat ja amb el primer equip, no entrava en els plans de l’italià.

Després de la seua cessió al Castelló la temporada passada, on va ser un jugador important i va jugar 1300 minuts arribant a anotar un gol, va tornar al club on s’ha format al llarg de la seua trajectòria. No obstant això, des de Mestalla se li va traslladar que no comptava per al primer equip. És més, segons ha pogut saber Blanquinegres, Miguel Ángel Corona, director tècnic del primer equip, fa dos temporades va apostar per la seua renovació, no obstant això quan va deixar de tindre projecció per al primer equip, es va desentendre del tema Esquerdo.

Amb tot este context, al llarg de l’estiu, Vicente Esquerdo va començar a buscar alternatives. Una de les opcions que va tindre va ser un club holandés, no obstant això ni Esquerdo va arribar a donar el vistiplau a una possible eixida, ni l’equip de l’Eredivisie va acabar d’apostar la seua arribada.

L’error del club

 Amb l’equip que sí que van avançar les negociacions va ser amb el Zurich de Suïssa, un club interessant a nivell europeu ja que va arribar a disputar la prèvia de la UEFA Champions League. El futbolista va donar l’ “ok” a l’eixida ja que en club no comptaven amb ell i hi havia un acord entre les dos parts, no obstant això es va tancar el mercat i al València no li va donar temps a enviar la documentació a pesar que hi havia acord total entre les tres parts.

I eixa mala gestió del club de Mestalla va provocar que fora un dels futbolistes que no entraven en la llista de convocats en 11 dels primers 14 partits del filial d’Angulo. No obstant això, a partir de l’eixida de Pedro Alemañ a l’Sparta de Rottherdam, Esquerdo es converteix en un jugador important fins al punt de ser titular indiscutible.

Malgrat la seua edat, Vicente està donant possiblement la millor imatge en tota la seua carrera, ha crescut a nivell futbolístic i demanant una nova oportunitat per a la pròxima temporada, que serà l’última de contracte amb el València.