ACTUALITAT  

Venuda la camiseta de Mario Kempes del València CF per 12.000 euros

Per Mauro Pérez · 03 Maig, 2024

Una subhasta a Londres ha fet història esta setmana en vendre la camiseta del València CF més cara de tots els temps. La indumentària, lluïda pel llegendari “Matador” Mario Alberto Kempes durant un enfrontament contra el West Bromwich Albion en 1978, es va subhastar inicialment per 8000 lliures, però va acabar sent venuda per la sorprenent xifra de 12.000 euros. Este preu estableix un rècord per a una samarreta del València CF en una subhasta.

La camiseta de Kempes, campió del Món i una vertadera llegenda del València CF, va atraure una atenció considerable a causa de la seua importància històrica. El venedor, situat en Chelmsford, al nord-est de Londres, es va mostrar entusiasmat amb la venda, destacant la significativa associació de la camiseta amb l’icònic jugador.

La descripció proporcionada pel venedor detalla la camiseta com una peça única de la Copa de la UEFA, utilitzada per Mario Kempes en la temporada 78/79. Kempes, qui havia marcat dos gols en la Copa del Món uns mesos abans i havia guanyat la Bota d’Or, va intercanviar la samarreta amb el jugador del West Brom, John Wile, qui va proporcionar un Certificat d’Autenticitat.

L’autenticitat de la camiseta es recolza amb fotografies adjuntes, inclosa una amb la signatura de Kempes i una altra amb l’etiqueta. Esta venda ha generat un gran interés entre els aficionats i col·leccionistes del València CF i del futbol en general.

A més del seu valor històric, el partit en el qual Kempes va utilitzar esta camiseta va tindre lloc en un dia significatiu. Mentre Espanya vivia el punt més àlgid de la seua transició democràtica amb la votació de la Constitució Espanyola de 1978, el València CF es trobava disputant un partit a l’estranger. Encara que l’equip no va aconseguir la victòria en el camp, el llegat d’esta camiseta continua sent una part important de la història del club.