+  ACTUALITAT  

El VCF es manifesta en contra dels càntics nazis a la Curva Nord

Per Alex Chardí · 18 Septembre, 2014

El València CF ha volgut emetre un comunicat oficial per condemnar estes actuacions d’una minoria de la Curva Nord.

1.- El València Club de Futbol desitja anunciar que expulsarà de Mestalla a qualsevol persona que exhibisca o encoratge qualsevol ideologia racista, feixista, xenòfoba o radical. El Club recorda que ja va impedir preventivament l’entrada al partit davant el Dinamo de Kíev, el passat mes de febrer, de pancartes prohibides i d’afeccionats que havien exhibit determinats símbols antidemocràtics fóra de l’estadi.

2.- El València CF vol subratllar que la immensa majoria de l’afició valencianista té un comportament exemplar en cada partit i que els suposats càntics, condemnables i lamentables, d’uns pocs no pot tacar la imatge del Club i de 43.000 espectadors cívics. El Club demana que no es vincule amb esta ideologia a l’afició valencianista i col·laborarà com sempre en qualsevol recerca de la Justícia o les Forces de Seguretat de l’Estat.

3.- La directiva de la Graderia Jove ja coneix des del dilluns dia 15 esta mesura. Alhora que el Club agraïx que s’hagen compromés públicament a eradicar estos comportaments, se’ls va a exigir el compliment d’este compromís.

4.- Alhora, el València CF desitja lamentar les manifestacions del dirigent provincial del PSPV-PSOE Aarón Cano. Els dirigents del Club, amb el seu President Amadeo Salvo al capdavant, no solament no compartixen els comportaments perseguibles -com assegura el Sr. Cano de forma frívola i irresponsable- sinó que condemnen absolutament qualsevol mostra antidemocràtica i d’ideologies xenòfobes o anticonstitucionals. El València CF espera una rectificació i conéixer si estes manifestacions són defensades pel PSPV-PSOE.

5.- Sobre este tema, el València CF desitja expressar el seu rebuig a l’intent de polititzar sistemàticament qualsevol tema d’actualitat del Club amb finalitats electoralistes. El València CF és una institució plural, apolítica i privada, formada per milions de seguidors de diferents ideologies, races, religions i credos, on impera el respecte entre els uns i els altres, a més del desig ferm que alguns polítics deixen de cercar notorietat a través del València CF.