ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

València tindrà nou govern

Per Alex Alfaro · 28 Maig, 2023

Les eleccions municipals d’aquest diumenge han donat la victòria al PP i la seua candidata, María José Catalá, a l’Ajuntament de València. Els populars recuperen d’aquesta manera el consistori després de huit anys de govern de l’esquerra amb Joan Ribó, de Compromís, al capdavant.

El PP ha sigut la força més votada amb 13 regidors -cinc més que en 2019-, mentre que Vox –amb Juanma Badenas– ha obtingut 4 edils (dos més que en les últimes eleccions). La suma de tots dos els permetria governar, si bé caldrà esperar a comprovar si els populars ho fan o no en solitari.

Compromís, per part seua, cau en un regidor fins als 9. I el PSPV, amb Sandra Gómez, es manté en els 7 que té ara. Unides Podem-Esquerra Unida, amb Pilar Lima, es queda fora de l’Ajuntament, igual que va ocórrer en 2019.

Ribó, alcalde de València durant les dos últimes legislatures, ha tornat a encapçalar la candidatura d’un Compromís que ha aconseguit fer-se fort en l’esquerra a la ciutat, però la seua pèrdua de representants i l’important creixement del PP han acabat provocant que guanye la dreta.

Els populars recuperen d’aquesta manera una plaça fonamental per al partit amb bastant marge respecte a la següent formació després de les caigudes de 2015 i 2019.