ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Primer balanç de víctimes a l’incendi de València

Per Blanquinegres · 23 Febrer, 2024

Els bombers que treballen en l’incendi dels dos blocs de vivendes de València busquen dènou persones que estan desaparegudes i a les quals els familiars no han pogut localitzar des que es va declarar el foc, segons ha avançat l’Ajuntament. L’incendi ja deixa quatre víctimes mortals, tal com ha confirmat Emergències de la Generalitat. 

L’Ajuntament decretarà aquest divendres tres dies de dol oficial pel sinistre, segons acaba de concretar Catalá en les seues xarxes socials, després d’haver avançat, minuts abans, davant dels mitjans, que així ho aprovarà la junta de portaveus del consistori.

El subdirector general d’Emergències, Jorge Suárez, ha fet aquesta confirmació en una compareixença davant dels mitjans al lloc del sinistre. Suárez també ha explicat que els efectius d’extinció treballen exclusivament a l’exterior de l’edifici, refredant les façanes, ja que les mateixes característiques no permeten que es puga treballar a l’interior. En aquest sentit, ha insistit que encara no poden determinar quan es podrà accedir a l’interior de l’edifici. “L’objectiu és continuar refredant les vivendes”, ha apuntat.

Suárez ha comparegut amb l’alcaldessa de València, María José Catalá, que ha traslladat la seua mostra de suport als familiars i ha avançat que la junta de portaveus del consistori acordarà dies de dol oficial. “Els bombers fan tot el que poden”, ha manifestat.

Totes les persones afectades que han sol·licitat allotjament ja estan reubicades en hotels de la ciutat, segons l’Ajuntament, mentre se succeeixen les mostres de solidaritat per part dels veïns de la zona. De moment, en l’avinguda General Avilés, han reunit a tots els veïns per fer un recompte de les persones que vivien en l’edifici cremat.

L’edifici consta de 138 immobles entre vivendes, comerços i oficines.