Eva Tortajada , 21/03/2024

Javi Guerra: "Està clar que estic on vull estar"

València Bàsquet tira de caràcter per a guanyar a Milan (86-81)

Per Pascual Játiva · 06 Novembre, 2020

València Bàsquet s’enfrontava en la fonteta a un dels equips més potents d’Europa, l’Armani Milan d’Ettore Messina. L’equip taronja venia d’una setmana complicada, amb dues derrotes consecutives davant CSKA i una molt dura davant Reial Madrid a la fonteta. A més a més, el dia d’abans d’aquest partit es va conéixer que Vanja Marinkovic té una lesió al muscle, que li farà passar per quiròfan i estar quatre mesos de baixa.

Amb tot açó, València tractaria de continuar amb la bona Eurolliga que està fent amb un balanç de 3-2 en sisena posició, contra un Milan que està cridat a estar en la part alta de la taula.

El partit el començava València en “mode Eurolliga”, molt seriós i agafant renda des de l’inici gràcies a un gran Derrick Williams (8 punts en el primer quart) que buscava rescabalar-se després del seu mal inici de temporada. Milan, un poc dubitatiu a l’inici va aconseguir mantindre’s a prop en el marcador sol gràcies als triples de Michael Roll, arribant al final del primer quart amb 24-18.

En el segon quart aconseguia obrir bretxa l’equip taronja, basat en la bona direcció de Hermansson que feia fluir el joc d’atac i ajudat per un Labeyrie que continuava la seua setmana perfecta, després d’anotar 26 punts davant el Madrid.

No obstant això, quan semblava que València havia consolidat l’avantatge, va desaparéixer tota intensitat local en defensa i també les idees en atac. Tot això, unit a un Milan molt més encertat provocava la remuntada dels visitants al descans (42-44).

La segona part començava amb una acció totalment antiesportiva de Kyle Hines, demanant parar el partit i aprofitant la confusió per a anotar. Al marge d’això, els minuts continuaven passant i el marcador continuava reflectint màxima igualtat, on destacava la figura de Vives en defensa rebent diverses faltes en atac i recuperant pilotes. Mancant 10 minuts, tot semblava abocat a un final igualat (66-61).

Prepelic i dos complicadíssims triples des de 8 metres obrien bretxa de nou (74-65), una bretxa que reduïa ràpidament Milan per a col·locar-se de nou a 3 punts mancant 5 minuts per al final. A més, no acabava la mala ratxa de lesions per als valencians, i és que Mike Tobey s’obria de cames de forma molt lletja i s’anava directament a vestuaris.

Finalment, un gran Sam Van Rossom (21 punts) apareixia com quasi sempre en els minuts decisius i, sumat a una mala gestió de les últimes possessions dels italians València Basket s’emportava un dur i important partit (86-81)