València Bàsquet remunta a Berlín i continua amb opcions

Per Jorge Olmos · 02 Abril, 2021

El partit va arrancar com l’anterior davant Olympiakos, amb l’Alba de Berlín jugant com si es jugara la vida i amb València Bàsquet sense comparéixer. El primer quart va ser un recital dels berlinesos que amb 5 triples van aconseguir un avantatge de 13 punts. Tant és així, que València Bàsquet tan sols va anotar 3 cistelles en joc en tot el període. Un desastre.

Al segon quart i amb el desavantatge els Ponsarnau van aplegar al partit. Amb Prepelic i Kalinic demostrant caràcter i vergonya l’equip va igualar la intensitat dels alemanys, encara que no aconseguien apropar-se al marcador. L’eslové es va tirar l’equip a l’esquena i amb 4 triples i 17 punts a la primera part, va reduir la distància a 11 (53-42).

Per la part dels alemanys, gran actuació coral. Fins a 5 jugadors anotaren 7 punts o més als primers 20 minuts de joc. València Bàsquet ho havia tornat a fer. Eixir a la pista sense cap intensitat defensiva, nul joc interior i vores molt per davall al marcador i obligat a buscar l’heroica.

A la segona part, València va començar a jugar bé el pick&roll i Tobey va anotar tres bones cistelles. Va augmentar el nivell defensiu i el joc ofensiu va millorar. Amb la millora, l’avantatge es va reduir i amb una esmaixada de Derrik Williams el conjunt taronja es va situar a 5 punts (58-53).

Era el moment per a donar un colp d’autoritat. Prepelic va seguint sent l’amo i senyor de l’atac valencià i bé anotant o bé assistint va demostrar perquè és el líder de l’equip. Amb una meravellosa assistència a Tobey l’eslové es va situar amb 7 assistències i València va retallar l’avantatge fins a 2 punts.

Menció especial per a Mike Tobey, qui en el tercer quart va activar el joc interior taronja i va dominar en la pintura. Al final del tercer quart, Prepelic va cometre la tercera falta personal i Ponsarnau el va haver de canviar. Tot seguit, parcial de l’Alba de Berlín que es situava a 7 (61-68) i obligava a Ponsarnau a parar el partit.

L’últim quart va arrancar amb 70-64 i amb la vida de València penjant d’un fil. Prepelic i Kalinic seguien a la banqueta i en a penes 3 minuts l’avantatge es va disparar a 10. Ponsarnau no aprén. Després del canvi, Prepelic va seguir a la seua, amb un triple per a acostar a València.

A falta de 5 minuts la distància era de 5 punts. Prepelic va cometre la quarta falta, però va seguir en pista. Amb un espectacular alley-hoop Derrick Williams va reduir a 3, però ràpidament Mattisseck va contestar amb un llançament triple. D’altra banda, Dubljevic va aparéixer al partit a falta de tres minuts amb dos llançaments lliures.

Derrick Williams, qui havia elevat el nivell a la segona part va aconseguir una gran cistella en una acció molt treballada postejant al pal baix. Després d’una bona defensa, Kalinic al contraatac va empatar el partit. Marcador igualat i 3 minuts al davant.

Els últims minuts van ser d’intercanvi de cistelles i la igualtat va ser constant fins al final. La defensa anava a decantar la balança i després d’una recuperació Derrick Williams va tornar a esmaixar per a posar per davant als valencians. Imponent el nord-americà.

Però l’alegria va ser curta i amb un triple dels berlinesos es tornaren a posar per davant. Però Derrick no ho anava a permetre i amb una gran acció va agafar el rebot i va anotar un 2+1 amb els seus posteriors colps al pit. Una exhibició. Després, Van Rossom va sentenciar amb dos tirs lliures.

Finalment, victòria important de València Bàsquet (86-90) després d’una segona part sensacional en la qual va remuntar 13 punts. Prepelic (17-7), Kalinic (17-6), Derrick (15-5), i Tobey (12-7), van ser els líders de l’equip, que continua tenint opcions per a classificar per al top8.