Eva Tortajada , 21/03/2024

Javi Guerra: "Està clar que estic on vull estar"

València Bàsquet comença l’Eurolliga amb una important victòria (65-63)

Per Fermín Rodríguez · 01 Octubre, 2020

València Bàsquet començava hui dijous (21 hores) la seua sisena participació en l’Eurolliga davant ASVEL Villeurbanne, rival dels taronja en la final del We’re Back Preseason Tour celebrat fa dues setmanes a la Fonteta.

El partit arrancava amb un Fall molt actiu a la pintura que, amb els seus 2,18 carregaria de faltes a Dubljevic i provocaria el canvi del serbi amb 2 personals.

La reacció del conjunt valencià vindria per mitjà de Kalinic i Derrick Williams, que gràcies a una bona circulació de pilota i a la superioritat física al joc interior, aconseguirien anotar amb facilitat.

Però els francesos no deixarien escapar València Bàsquet i amb dos triples seguits arribarien al final del primer quart un punt per darrere en el marcador (18-17).

A l’inici del segon parcial, el ritme dels de Ponsarnau augmentaria considerablement i en aquest cas, seria Prepelic qui, amb 6 punts consecutius distanciava als taronja en l’encontre.

Per si no n’hi hagués prou, el jove Pradilla, que debutava en l’Eurolliga, obtindria els seus primers punts en la competició, a més de provocar 3 faltes seguides dels interiors francesos.

L’encontre pareixia controlat per València Bàsquet, però un final de primera part molt erràtic sumat a un parell de bones accions de l’habilidós Norris Cole, acostarien altra vegada als francesos en el lluminós.

El partit arribava al descans amb 37-33 a favor dels taronja, però amb la sensació que l’avantatge podria haver sigut major.

Al tercer quart, tornaven els titulars a pista, però aquesta vegada amb un resultat molt diferent del d’abans, ja que la connexió entre Cole i Fall provocaria un parcial de 0-8 a favor dels francesos fent tremolar la defensa valenciana.

El partit es tornava boig: moltes pèrdues, males decisions per part dels dos equips i atacs ràpids, que perjudicaven clarament als de Ponsarnau.

Però dins de la tempesta, sorgiria Derrick Williams, que amb un triple i un gran tap demostrava que és un jugador de moments importants.

Això sí, els taronja no podien llevar-se de damunt als francesos i l’encontre es decidiria en l’últim parcial.

Amb un marcador molt igualat arribaven els 10 minuts finals, on continuaria la tònica de tot el partit, defensa intensa dels dos equips i errors continus en atac.

Dues cistelles de l’islandés Hermannsson i un bonic “alley-hoop” convertit per Labeyrie afermaven València Bàsquet al marcador, però l’equip valencià pareixia obstinat a patir i Lecombe empatava el partit amb un triple quan faltaven 25 segons.

Després del temps mort sol·licitat per Ponsarnau, Van Rossom aconseguia anotar ràpidament i la possessió era per a l’ASVEL, que comptaria amb l’últim baló del partit.

Finalment, un triple errat sobre la botzina per part dels francesos, otorgaria la primera victòria de la temporada en Eurolliga, per a un València Bàsquet que inicia amb bon peu la competició.