València Bàsquet cau derrotat davant un gran Barça

Per Jorge Olmos · 21 Març, 2021

València Bàsquet va caure derrotat (64-80) davant un gran Barça que va demostrar perquè és l’equip més en forma d’Europa. Els de Ponsarnau ho intentaren, però no van tindre opcions davant la defensa blaugrana i la inspiració d’Abrines i Mirotic. Hermannsson i Tobey no van acabar el partit per problemes físics.

El partit va arrancar amb molta intensitat defensiva per part dels dos equips. El Barça va arrancar mes encertat i en cinc minuts de joc dominava per 4-9, demostrant perquè són la millor defensa del campionat.

Però València es va posar a l’altura, va igualar en intensitat al rival i amb un parcial de 8-2 es va posar per davant al marcador i va obligar a Jasikevicius a parar el partit. El tècnic del Barça no deixa relaxar-se a l’equip ni un segon i a la tornada va encadenar dos grans defenses que tornaren a posar per davant al conjunt blaugrana.

Per part de València, Mike Tobey va ser el més destacat al primer quart amb 5 punts. Amb 14-17 es va iniciar el segon quart amb una sèrie d’errades en el tir. Les defenses s’imposaven als atacs i en aquest context el Barça es molt superior. A més, la lesió d’Hermannsson va deixar l’equip amb Guillem Vives com a únic base.

Per a contrarestar-ho, Ponsarnau va alinear un sistema poc habitual en el qual Prepelic feia de base. Constants van ser les instruccions del tècnic al jugador eslové, qui no està acostumat a actuar d’1.

A València li costava trobar la claredat en atac i poc a poc els de Jasikevicius s’escapaven al marcador. Amb una sensacional acció de Calathes, que va assistir per l’esquena a Mirotic, els blaugranes s’escaparen a 10 i Ponsarnau va parar el partit.

Tobey va seguir encapçalant l’atac taronja i amb una cistella situava València a 8 al marcador amb 27-35. Amb la falta de bases, l’equip va acumular 10 pèrdues de baló i el Barça les va castigar i se’n va anar al descans amb un avantatge de 10 punts (31-41).

A l’inici del segon temps Guillem Vives va veure cistella des del 6,25 i després d’una bona defensa Kalinic va esmaixar per a acostar València a 7, però Mirotic -molt encertat tot el partit- va marcar territori i es va situar amb 11 punts a falta de quart i mig.

Per la seua banda, Tobey seguia encabotat en mantenir a l’equip dins del partit i marcava diferències baix la cistella. 13 punts per al ’10’ taronja amb 40-45 al marcador. València reduïa distàncies gràcies a la inspiració del nord-americà i al bon nivell defensiu.

Després d’una altra bona recuperació, Prepelic va anotar el seu primer triple al contraatac, però Abrines -el millor jugador blaugrana- va respondre immediatament per a establir el +8 (43-51). Derrick Williams va fer acte de presència i amb un triple i instants després San Emeterio tornava a situar als de Ponsarnau a 6.

Derrick Williams va perdre la concentració i va permetre dos cistelles fàcils que el van portar a la banqueta. A més, Brandon Davies va posar un gran tap a Vives a l’última jugada de tercer quart i l’avantatge per als catals va ser d’onze punts (47-58).

Quedava un quart per davant i les opciones eren escases, més encara quan a l’inici, Hanga va posar un altre tap a Prepelic i a l’acció següent el col·legiat va assenyalar falta antiesportiva i el Barça es va escapar al marcador. El repte cada vegada més difícil.

Vanja Marinkovic ho va intentar i amb tres triples va retallar distàncies, però la sensació era que el Barça sempre estava massa lluny. Els de Jasikevicius feien la goma i l’avantatge oscil·lava entre 10 i 15 punts però sense opcions reals de remuntar.

A falta de 2 minuts, Calathes va sentenciar establint el +17 al marcador. Finalment, victòria del Barça davant un València Bàsquet que paga car el peatge amb la derrota i les lesions d’Hermannsson i Tobey, que s’uneixen a les ja conegudes de Dubljevic i Van Rossom.