València Bàsquet cau amb honor davant un contundent CSKA (84-75)

Per Fermín Rodríguez · 29 Octubre, 2020

El partit arrancava amb gran intensitat per part dels dos equips i amb un inspirat Labeyrie aportant en els dos costats del camp. El francés està molt connectat i ho demostra en cada partit.

D’altra banda, CSKA es va centrar a castigar la pintura i el duel es va començar a endurir. Les cistelles van estar cares durant el primer quart a causa de la gran activitat defensiva existent a l’encontre. Al primer temps mort, minut 6, el marcador era de 8-7.

La disputa fou la constant d’un primer tram de partit en el qual les defenses s’imposaren als atacs. Açò, unit a un baix percentatge de llançaments de 3 feren que el marcador es quedara en 17-16.

Per cert, sense dubte la imatge del primer quart, fou un espectacular ‘gorro’ de Josep Puerto per a donar-se a conéixer en Europa.

Començava fort CSKA el segon quart amb dos triples i un 2+1 a la contra que els col·locaven 10 punts per damunt al marcador, màxima del partit. Els atacs valencians molt estàtics, sense pràcticament bloquejos interiors i amb llançaments exteriors sense espai.

Però qui sinó per a donar un altre aire a l’encontre que Pradilla, que amb una personalitat increïble assumia el lideratge dels taronja anotant 7 punts consecutius.

L’encontre s’igualava gràcies a l’augment d’intensitat en defensa i la paciència en atac, però els russos no perdonen i Mike James molt menys. Si ja de per si l’habilidós base té facilitat per a anotar, quan llança alliberat….. ni més ni menys que 15 punts al descans.

Els de Ponsarnau necessitaven millorar els seus percentatges i no descuidar-se en defensa si volien complicar les coses a un CSKA més constant. Això sí, la diferència era de 9 punts, una distància més que alcançable per als nostres.

En la reanimació, Dubi entrava en escena gràcies a la contínua recerca dels espais al post i la seua associació amb Van Rossom. Els dos equips es carregaven amb 4 faltes i les revolucions del partit pujaven.

Mentrestant, València Bàsquet s’acostava en el marcador però CSKA castigava cadascun dels desajustos defensius. ¿La solució? Nikola a pista.

I solució correcta, ja que els taronja posarien un autèntic candat a la zona i desesperarien els russos, provocant l’excés de llançaments exteriors, en aquest cas erronis. L’excepció, un triple quan faltaven tres segons de Voigthman per al 62-58.

Com ja ens tenen acostumats els nostres, a patir fins al final de l’encontre, però sempre amb l’espectacle assegurat.

L’últim parcial s’iniciaria igual que va acabar l’anterior, amb un triple de Voightman, en aquest cas després de dues pèrdues seguides de Tobey, que el portarien al banc.

Un parcial de 9-2 a favor de CSKA, obligava els taronja a reaccionar amb el cronòmetre en contra. Kalinic anotava cinc punts balsàmics, però estava complicat l’assumpte.

Mike James atreia fins a tres homes i cedia la pilota als interiors que trobaven cistelles senzilles, gràcies a un intel·ligent intercanvi defensiu que emparellava Marinkovic amb Shengelia.

València Bàsquet continuaria lluitant fins al final del partit però els d’Itubis no abaixarien la guàrdia amb el triple d’un Clyburn, que maquillava els seus números, com a estocada definitiva, que impediria als taronja guanyar per primera vegada en la seua història en aquesta canxa.