València Bàsquet aconsegueix la primera victoria de la temporada

Per Fermín Rodríguez · 25 Septembre, 2020

València Bàsquet s’estrenava per fi com a local en la present temporada amb el partit pendent contra Morabanc Andorra corresponent a la jornada 2, encontre per a tractar de reivindicar-se després de  la derrota inicial davant Baskónia.

El primer quart començava amb un intercanvi de cistelles que deixava per davant als d’Ibón Navarro (8-10), però a partir del minut 3, el conjunt valencià liderat per un gran Hermannsson aconseguia posar-se per davant al marcador amb el primer gran parcial del partit (13-3).

Un primer quart marcat per la gran actuació tant de l’islandés de València Bàsquet com de Tyson per part d’Andorra, i una espectacular cistella de Dubljevic des del sòl que de segur serà candidata a estar entre les millors de la setmana.

S’iniciava el segon parcial amb un gran encallament dels taronja en atac i una baixa intensitat en defensa, que provocava un 2-11 a favor d’Andorra i un temps mort demanat per Jaume Ponsarnau. Tornaven els titulars a pista, que aconseguirien controlar el ritme infernal imprés pels andorrans amb un Tyson molt actiu al rebot.

El partit arribaria a l’intermedi amb un triple d’un Hermannsson en ratxa després d’una bona defensa conjunta dels valencians, que els permetria anar-se’n al descans amb tres punts d’avantatge (39-36).

El pas per vestidors, serviria als taronja per a millorar la circulació de pilota, i amb més paciència que anteriorment, aconseguien trobar els espais dins de la rocosa defensa rival. Però l’equip andorrà a base de triples castigava qualsevol error defensiu dels de Ponsarnau i es mantenia al partit.

I aquest seria el tòpic fins a la fi del tercer quart, un València Bàsquet amb bons nivells d’anotació però concedint massa darrere com ens té acostumats. Encontre molt igualat que es decidiria en l’últim parcial.

Doncs bé, als 10 minuts finals, els taronja, sota la direcció tant de Van Rossom com de Prepelic, sumat a una gran actuació de Dubi, trencarien el partit causant la desesperació d’Ibón Navarro, que acabaria expulsat.

A partir d’ací, monòleg valencià que finalitzava amb dos triples d’un Kalinic que tenia ganes de sumar-se a la festa després d’una seria segona part i que acabaria el partit sent el jugador més destacat de l’equip amb 24 de valoració.

En resum, un València Bàsquet que obtenia una important victòria davant Morabanc Andorra, la primera d’aquesta il·lusionant temporada que de segur donarà confiança als de Ponsarnau per a tot el que tenen per davant.