+  PRIMER EQUIP  

València-Athletic Club: Un clàssic amb diferents sensacions

Per Pere Alapont · 09 Novembre, 2014

València i Athletic Club s’enfronten a Mestalla (19:00) i arriben com el sol i la lluna. El sol, la llum, el València. Ve de guanyar al Vila-real com a visitant, en un estadi del qual no és gens fàcil emportar-se els tres punts i dels partits a Mestalla millor no parlar-li als rivals: tots han acabat amb victòries valencianistes. La lluna i la foscor, per contra, l’Athletic Club. Els bilbaïns venen de caure eliminats de la Lliga de Campions després de ser derrotats a San Mamés per l’Oporto. En Lliga han començat a despertar i encarrilen dos victòries consecutives que els han situat en una còmoda situació a meitat taula.

L’historial d’encontres entre aquests dos clàssics de la Primera Divisió ens deixa l’última victòria dels bascos l’any 2007, temporada per a oblidar en què tot aquell que passava per Mestalla semblava ser el millor equip del moment. Des d’aleshores victòries blanquinegres i empats, com el de la darrera temporada, però sempre partits complicats per als de Mestalla.

Al mal moment que viu l’Athletic es suma l’absència del seu màxim exponent en l’atac, l’exvalencianista Aritz Aduriz, com també la baixa d’Iker Muniain. Un Athletic, en resum, que segueix buscant-se a sí mateix i que deixa moltíssims dubtes en el que va de temporada. Però el que està clar és que quan es xiule l’inici del partit tot el que ha ocorregut fins ara quedarà apartat i es viurà una autèntica lluita a la gespa del coliseu de l’Avinguda de Suècia. Tot un partidàs per a un Mestalla amb ganes de futbol i de veure una nova victòria dels seus.