+  ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

València-At.de Madrid: Primera prova de foc

Per Pere Alapont · 04 Octubre, 2014

El dia esperat ha arribat. Assenyalat al calendari des que es xiulara el final de l’encontre del passat diumenge a Anoeta, el València-Atlètic de Madrid és la primera prova de foc per als homes de Nuno i ,per què no dir-ho, un examen complicat també per als del ‘Cholo’. La imatge que es done durant els 90 minuts servirà per a omplir tertúlies al llarg de les pròximes dues setmanes, amb el deteniment de rigor per als encontres de seleccions, i d’ella es derivaran les primeres conclusions, crítiques i/o alabances del nou València.

Els dos equips arriben amb la mateixa puntuació a la taula i sense conéixer encara la derrota, tot i que la imatge donada pel València en les primeres jornades ha sigut més brillant que la del conjunt madrileny. Més gols a favor i menys en contra. Malgrat això, la victòria aplastant de l’Atlètic dissabte passat davant el Sevilla per 4-0 i l’aconseguida aquest dimecres contra la Juventus en Champions League han netejat d’alguna manera els dubtes que l’equip havia generat en alguns encontres d’aquest principi de Lliga.

Respecte als possibles onzes inicials, no ha fet falta que passe molt de temps per a adonar-nos que Nuno no és un home que varie per variar. S’especula amb la tornada a la titularitat de Piatti i la continuïtat en la rereguarda de l’internacional alemany Shkodran Mustafi. En referència als de Madrid, no seria d’estranyar que Simeone donara descans a alguns dels seus homes després del desgast físic que sofriren en la jornada de Champions.

La de demà serà la setena jornada i, passe el que passe, qualsevol conclusió que es traga de l’encontre, siga positiva o negativa, serà precipitada. El que sí és cert és que el partit de demà pot servir en bona part com a vara de mesura del que puga ser el València Club de Futbol. Una victòria demà, davant l’actual campió de Lliga, seria tot un colp damunt la taula, un ‘ací estem de nou’, un ‘tornem’.