ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Una vintena de persones ferides en la mascletà

Per Alex Alfaro · 10 Març, 2023

Males notícies en la desena mascletà de les Falles de 2023. Una vintena de persones han resultat ferides aquest divendres a la plaça de l’Ajuntament de València, durant la disparada de la pirotècnia Zaragozana. Segons ha informat À Punt, fonts de la Policia Local de València, una de les carcasses ha eixit disparada i sense control contra el públic que estava en la zona de seguretat, a l’altura de Loterías Bello, probablement perquè ha bolcat un dels tubs que la sostenia.

L’incident ha deixat més de vint ferits, la majoria cremades de caràcter lleu. El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha precisat que s’han registrat ferides de diversa consideració entre el públic, i que gran part dels afectats han pogut ser tractats per la Creu Roja en la mateixa plaça. Entre set i huit persones han hagut de ser desplaçades a diversos centres sanitaris “per diferents qüestions, totes lleus”, ha remarcat Cano. Sí que hi ha altres dos que han sigut evacuades en ambulància amb pronòstic “reservat” perquè els valoren a l’hospital.

La directora local d’emergències de la Creu Roja de València, Macarena Lozano, ha dit  han atés tretze persones, que presentaven lesions per cremades i metralla a les cames, a causa de l’explosió de la carcassa quan ha caigut a terra. Segons Lozano, només cinc persones han hagut de ser traslladades a centres hospitalaris per a rebre-hi més atencions.