Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos
Baraja:

Jorge Olmos , 17/03/2023

Baraja: "Ni he parlat amb Lim ni em preocupa"

ACTUALITAT

ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Una pròrroga de l’ATE suposaria una penalització de 88 milions d’euros

Per Miguel Castells · 19 Maig, 2021

Meriton Holdings afronta cada dia un nou problema. El grup singapurés té un maldecap gran, ja no sols amb els aficionats, sinó també amb la situació del Nou Mestalla, que està més calenta que mai. Ara mateix, segons la Cadena Ser, si la Generalitat prorroga l’ATE de l’estadi el València hauria d’afrontar una penalització de 88 milions d’euros.

Fins a 2026

Fa la impressió que la pròrroga no es contempla a les opcions, però ja no es sap si seria millor o pitjor que es donara. Al contracte hi ha una penalització de 0,20 euros al dia per cada 1.000 euros que s’han firmat al preu del mateix contracte, per tant, si fem càlculs, fins a 2026 hi ha un total de 1825 dies, que equivalen a una penalització de 73 milions d’euros.

El poliesportiu de Benicalap

Però el Nou Mestalla no és l’únic compromís que té Meriton amb la ciutat de València. A més a més, ha d’acabar de construir el poliesportiu de Benicalap, que són 6 milions més, i afegits als 9 milions de les obres de construcció fan un total de 88 milions d’euros. Una penalització espectacular per a la situació que travessa el club.

Situació crítica

La majoria de la política valenciana no aposta per una pròrroga de l’ATE, ja que no confien ni que el mateix Lim siga capaç de pagar els seus terminis. No obstant això, en cas de fer-ho el club entraria a una situació prou delicada, i una possible venda de la institució seria ja pràcticament impossible.