La millor informació del ValènciaCF en valencià

Una Falla per al Centenari
,

Una Falla per al Centenari

Hui s'ha presentat el projecte al
COMPARTIR

728-90

Hui s’ha presentat el projecte ‘El Lleó de Mestalla’ en el qual s’han donat a conèixer els detalls del projecte artístic i el programa cultural que pivotarà al seu al voltant i en el qual la seua fi serà plantar una falla el pròxim 15 de març commemorant el centenari de l’entitat blanc-i-negra. L’esdeveniment, que ha tingut lloc en el Casal Faller El Tio Pep, ha comptat amb la presència de l’artista Manolo García i del conseller del València CF, Juan Cruz Sol, entre altres personalitats .

L’objectiu primordial del projecte és la recuperació i posada en valor de la memòria històrica del València CF a través de la recreació exacta de la primera falla que els socis fundadors del club van plantar en 1925. Amb açò, no solament es pretén aconseguir posar el focus en l’etapa fundacional del club i el fulgurant èxit d’este dins del món esportiu de l’època, sinó també el seu impacte dins de la societat civil valenciana i per tant el seu reflex en les Falles, llavors ja considerada com la festa gran de la ciutat.

D’esta manera, aprofitant el centenari del club, també volem reivindicar les seues arrels, l’entorn urbà on va nàixer, la societat civil que li va donar vida i ho va impulsar, i en última instància l’íntima i secular relació existent entre les falles i el futbol en la nostra ciutat.

D’igual forma, el rescat de tècniques escultòriques i constructives respectuoses i sostenibles en l’execució de la falla també és un dels objectius d’este projecte, així com la utilització de mètodes i rituals tradicionals durant la plantà de la falla i el seu posterior trasllat pel barri, recuperant així la vella tradició de passejar la falla per la demarcació que tant èxit va tindre durant el primer terç del segle XX sent positiva, s’espera que l’atacant puga tornar als terrenys de joc a la fi del present mes d’octubre.