ACTUALITAT

Un València incapaç no pot amb el Cadis

Per Jorge Olmos · 03 Abril, 2022

València i Cadis van empatar a zero en un partit lleig, lent i amb poc de futbol. Els de Bordalás no van ser capaços de dominar el joc durant gran part del partit i en conseqüència, tan sols van generar una ocasió clara de perill. El millor, la porteria a zero i el pitjor, el resultat i la lesió de Bryan Gil a 20 dies de la Copa.

El València rebia al Cadis amb l’objectiu d’acurtar la distància amb els llocs europeus i així ho va entendre Bordalás, que va alinear un onze titular sense rotacions, exceptuant la baixa de Gayà. Un reconeixible 5-4-1 amb Mamardashvili; Correia, Diakhaby, Paulista, Alderete, Jesús Vázquez; Soler, Guillamón, Guedes i Bryan amb Maxi a la punta de l’atac. Enfront, un revitalitzat Cadis que de la mà de Sergio ha millorat a les últimes jornades i aplegava a Mestalla fora dels llocs de descens.

El València, com és habitual, no assumia riscos en l’eixida de baló i tractava de guanyar les segones jugades i buscar els espais. Per la seua banda, el Cadis va arrancar portant el pes del partit. Molt ha canviat l’estil de l’equip andalús després de l’arribada de Sergio. Alcaraz portava la batuta del joc i els homes de Bordalás es mantenien replegats esperant l’oportunitat de robar i eixir a la contra.

Amb el pas dels minuts, el València va tractar de recuperar el control del joc, encara que sense fluïdesa en la circulació. Tan sols s’olorava el perill quan Bryan Gil o Guedes trobaven l’espai entre línies per a rebre i girar-se. En una d’elles, Bryan va habilitar a Guedes a l’espai i el portugués va forçar un córner quan s’internava en l’àrea. I a continuació, la mateixa societat va donar fruits amb un gran centre que Maxi va rematar al travesser en l’ocasió més clara del partit.

El pla dels partits del València està clar i aquest no anava a ser diferent. Bloc ordenat, potenciat amb els 3 centrals, molt de treball al mig del camp en les segones jugades i apel·lar a la qualitat diferencial de jugadors com Bryan o Guedes. I Mamardashvili. Que està sostenint l’equip en els moments de necessitat i ho va tornar a fer amb una gran parada al remat de Negredo. I amb una jugada aïllada per a cada equip es va aplegar al descans amb 0-0 en una primera part dura per als espectadors i en la qual el València no va ser capaç de dominar al Cadis.

A la segona part el partit va seguir la mateixa línia, sense un dominador clar ni perill a cap de les dos porteries. Tan sols un tir llunyà de Maxi Gómez va fer treballar a Ledesma, qui no havia intervingut en tot el partit. Amb això, el València es va anar animant tímidament i va tindre un altre aproximament que Ledesma va blocar en dos temps. Era el moment de fer un pas endavant i Bordalás va donar entrada a Moriba i Hugo Duro en lloc d’Alderete i Maxi Gómez. Amb els canvis el València va canviar també el sistema i va passar a jugar 4-4-2.

I la mala notícia va arribar. Bryan Gil es va retirar lesionat després d’una dura entrada a 20 dies de la final de Sevilla. Una verdadera llàstima perquè el de Barbate és el jugador més elèctric de l’equip. Al seu lloc per a ocupar el carril esquerre va entrar Cheryshev.

Els minuts finals s’acostaven i el Cadis donava per bo el punt i va començar a ralentitzar el joc. Mestalla s’impacientava i li demanava més al seu equip, que no aplegava a concretar les aproximacions en ocasions de perill. Amb això, Bordalás va cremar totes les naus i va donar entrada a Gayá i a Helder Costa en lloc de Guillamón i Jesús Vázquez per a buscar l’empenta final.

Però aquesta no va aplegar i finalment el València i el Cadis empataren en un partit gris i que deixa al València a 4 punts de la sèptima plaça que dona accés a Europa.