ACTUALITAT  PRIMER EQUIP

Un València descafeinat cau en casa contra el Celta de Rafa Benítez

Per Eva Tortajada · 17 Gener, 2024

El València cau eliminat en huitens de Copa del Rei contra un Celta de Vigo que aconsegueix dominar durant la major part del partit a Mestalla.

L’equip de Rafa Benítez, exentrenador del club blanquinegre, va adelantar-se al marcador durant els primers vint minuts de l’enfrontament, amb una avantatja de 0-2 que els valencianistes no van poder revertir, amb un únic gol durant la primera meitat.

L’afició mai va abandonar els seus càntics, encara que, per primera vegada en tota la temporada, no van cantar el cèlebre “Peter veste’n ja” al minut 19.

Primera Part

La primera part no és res favorable per al València, donat que, malgrat fer-se amb la possessió durant els primers minuts del partit i tindre diverses ocasions als minuts 2 i 5, el Celta va començar a dominar el partit a partir del seu primer córner al minut 7.

Thierry va aconseguir tallar els avanços dels de Vigo al minut 11, no obstant els gallecs es posen per davant al marcador tan sols dos minuts després gràcies al remat de De la Torre del baló que ve de córner i a l’error de Jaume Domenech, que no estava protegint la porteria.

El Celta va augmentar el seu avantatge amb el penal causat per Diego López, el qual Douvikas converteix en gol en el minut 18.

Durant els pròxims minuts, es notava al València fora del partit, amb una gran possessió del Celta i uns valencianistes que no assoleixen completar molts passos. Els celestes tenen dues ocasions fallades més (la primera gràcies a una parada de Doménech) abans de l’arribada del València al àrea contrària, que, després d’un centre del 16 no rematat, obté un penal provocat per una mà de Carlos Domínguez, concedida després de ser revisada durant uns minuts pel VAR.

Pepelu transforma el penal en gol al minut 29, aconseguint animar a l’afició i a l’equip, que torna a entrar en el partit, recuperant possessió, encara que amb dificultats als pases i als remats.

El València té unes quantes ocasions més, arribant a l’àrea amb més facilitat que els primers vint minuts de l’enfrontament. La defensa es mostra també més sòlida, tallant diverses ocasions del celta al minut 36. Al minut 42, el centre provenint del córner del Celta, termina en mans del porter valencià.

Al minut 45, el gran remat de Yarek després del córner acaba fora de la porteria per la sorprenent tallada de Willot. El temps afegit comporta unes quantes ocasions més del conjunt gallec, que no pot convertir-les a gol.

El València s’apropa més a l’àrea del Celta cap al final de la primera part, no obstant això, concedeix una falta al minut 49 que, per sort per als blanquinegres, tampoc troba la porteria.

La primera part finalitza després d’un servei de banda del València, que no aconsegueix arribar a la porteria amb l’última jugada d’aquesta primera meitat.

Segona Part

El València efectua el primer canvi del partit, canviant a Marí, que poca rellevància va tindre a la primera part, per Sergi Canós. És també el 7 sobre el que Kevin V. fa la falta que provoca que Burgos Bengoechea treua la primera groga de l’enfrontament.

Durant els primers minuts, pareix que el València és capaç d’arribar més a l’àrea rival, malgrat això, J. Vázquez falla una ocasió clara al minut 55. Dos minuts després, el córner del València termina en mans de Villar, i les ocasions dels valencianistes als minuts 58 i 59, una vegada més, no són convertides en gols.

Al minut 63, Baraja lleva del camp a Jesús Vázquez i a Fran Pérez per a treure al capità, Jose Luis Gayà, i a Hugo Guillamón. Els celestes segueixen prompte al València amb els canvis de Mingueza per Kevin V. i de Manuel Sánchez per Mihailo al minut 64.

Al minut 65, una clara ocasió del Celta, malgrat no terminar en gol, fa que l’equip de Vigo romanga a l’àrea del València durant uns minuts més, provocant el sofriment dels jugadors i aficionats. El València aconsegueix sortir l’àrea al minut 67, però encara amb grans dificultats per passar la línia de mig camp.

El centre de Thierry al minut 68 queda totalment desaprofitat al no ser rematat per ningú, i passa el mateix amb la groga a Willot, la qual proporciona una falta al València que torna a acabar fora de porteria.

L’equip de Rafa Benítez es mostra amb un gran ritme i molt dominant durant tota la segona meitat enfront d’un València que cada vegada pareix més fora del partit, fallant totes les ocasions.

Al minut 75 entra Yaremchuk per Javi Guerra, i és ell qui remata el centre de Gayà que termina, una vegada més, en mans de Villar.

Al minut 78, ix del terreny Fran Beltrán, del Celta, per tal de ser reemplaçat per Renato Tapia. L’equip gallec no tarda molt a tornar a trobar l’àrea del València, i sentencia el partit amb el gol de Douvikas al minut 80.

Els últims canvis es produeixen, per part del València, al minut 82, quan entra Otorbi per Diego López, i, per part del RC Celta, al minut 87, quan entren Hugo Álvarez i Jailson per Willot i Rodríguez.

La segona part del partit termina després de cinc minuts d’afegit durant els quals el València continua fallant ocasions, quedant així eliminats de la Copa del Rei enfront de un Celta de Vigo molt perillós a l’atac i quasi infal·lible a la defensa.

Fitxa tècnica

VALÈNCIA: Domènech, G. Paulista, Thierry R., J. Vázquez, Yarek, Javi Guerra, Pepelu, Hugo Duro, Diego López, A. Marí, Fran Pérez.

CELTA: Iván Villar, Starfelt, Kevin V., Carlos D., Fran Beltrán, De la Torre, Willot, Hugo Sotelo, Douvikas, Mihailo, Miguel.

ÀRBITRE PRINCIPAL: Ricardo de Burgos Bengoechea (Comitè biscaí)

VAR: Miguel Ángel Ortiz Arias (Comitè madrileny)

Partit corresponent als huitens de Copa del Rei 2023-2024 disputat a l’Estadi de Mestalla.