COVID-19  

Un total de 14 treballadors de l’Ajuntament de València han passat el coronavirus des de l’inici de la pandèmia

Per Josep Prats · 19 Agost, 2020

Un total de 14 treballadors de l’Ajuntament de València s’han vist afectats pel coronavirus des de l’inici de la pandèmia, i, segons ha indicat el consistori, dos d’aquests contagis són sospitosos d’haver-se produït en l’àmbit laboral.

Quant a les proves diagnòstiques PCR, la regidora de Recursos, Luisa Notario, ha destacat que s’estan realitzant al personal simptomàtic i al qual es troba en quarantena perquè ha estat en contacte directe amb persones positives de Covid-19, tant en l’àmbit laboral com en el personal, tal com marquen els protocols de les autoritats sanitàries.

En aquest sentit, la regidora ha assenyalat que, seguint el protocol d’actuació acordat amb els sindicats i sota prescripció del servei de salut laboral, s’han realitzat 36 proves de les quals totes han sigut negatives.

Amb aquestes dades, la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, subratlla que “les mesures de protecció i prevenció dels treballadors i treballadores que ha posat en marxa l’Ajuntament de València des que es va decretar l’estat d’alarma han sigut exemplars”.

Segons Notario, “les dades reflecteixen l’efectivitat d’aquestes mesures que han sigut consensuades amb els representants sindicals i seguint estrictament les instruccions que han establit a cada moment les autoritats sanitàries competents”.

La regidora explica que d’una plantilla aproximada de 5.000 persones, de les quals pràcticament la meitat han estat treballant presencialment per ser considerades serveis essencials, 14 persones han sigut positives de coronavirus des de la segona quinzena de març quan es va decretar l’estat d’alarma.

Luisa Notario ha posat en valor tots els mecanismes de seguretat i salut laboral efectuats per part de l’Ajuntament de València amb motiu de la pandèmia com la realització de proves diagnòstiques i el subministrament d’equips de protecció.