ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Un simulador prediu les possibilitats de descens del València

Per Alex Alfaro · 01 Març, 2023

La tecnologia ha evolucionat molt en els últims anys. Ara hi ha ordinadors que són capaços de fer tot tipus de càlculs. Segons la publicació del prestigiós portal de dades “fivethirtyyeight”, s’ha creat un model predictiu per a estimar les possibilitat de finalitzar La Liga en cadascuna de les posicions.

Eixe model predictiu diu que el València té un 23% de possibilitats de descendir a segona divisió. Elx, Valladolid i Getafe, no obstant això, són els equips amb més possibilitat de jugar la segona divisió del futbol espanyol.

D’esta manera, i segons la tecnologia, el València aconseguiria quedar-se en primera divisió i no patiria el fatídic descens. No obstant això, únicament se salvaria per un punt, una cosa que deixa oberta pràcticament qualsevol possibilitat en un món tan volàtil com és el futbol.

L’estudi també parla d’altres equips i les seues possibilitats de baixar a segona divisió. Per exemple l’Espanyol té un 18% i el Sevilla té un 13%. Molt per davall de l’Elx, que té 99%, del Valladolid amb un 45% i del Getafe que es troba en el 34%.

L’estadística ha anat variant durant la temporada. Amb Gattuso va arribar a estar en un 5% i el punt més alt es va donar després del mundial amb un 25%.