Javi Guerra: "Està clar que estic on vull estar"

+  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

Un seriós València tomba el Màlaga (3-0)

Per Pere Alapont · 30 Agost, 2014

Els més impacients de Mestalla hauran començat a menejar-se nerviosament al seu seient al veure que el València no aconseguia dominar en els primers minuts de l’encontre. L’equip no acabava de carburar i el Màlaga generava les primeres ocasions de perill, obligant a Diego Alves a estirar-se en diverses ocasions. L’ocasió més clara per als andalusos ha arribat als 20 minuts, després d’un tir creuat de Juanmi que el porter brasileny ha desviat, tot i que el baló fa un extrany al rebotar en Barragan.

El València ha anat poc a poc fent-se amb el control, tractant de construir des de darrere i amb uns André Gomes i Feghouli molt actius. El portugués demostrant tècnica i facilitat de maneig de baló en cada acció i l’algerià encarant i desbordant amb perillositat.

Però l’acció que ha canviat dràsticament el romb del partit ha sigut l’expulsió del malaguista Darder als 25 minuts, després d’una innecesària entrada amb els tacos dirigida al bessó esquerre de Dani Parejo. Amb un més, poc ha tardat el València en avançar-se al marcador. Cavalcada per la banda esquerra del cada dia més genial Gayà, centre precís a l’àrea i Alcácer que l’envia de primeres i amb l’exterior del peu dret al fons de la xarxa.

Quan el conjunt de Javi Gracia tractava de reaccionar, Feghouli ha provocat unes mans dins de l’àrea malaguista després d’una gran jugada en solitari i Estrada Fernández ha senyalat penalt. Sorprenentment, el jugador que s’ha disposat a llançar la pena màxima ha sigut Parejo. Kameni ha endevinat el llançament del madrileny però no ha pogut evitar que aquest enviara la pilota al fons de la seua porteria després del rebot. Amb 2-0 s’ha arribat al descans.

A la segona meitat, el Màlaga ha tractat de generar perill en dos accions a baló parat, però el València transmetia confiança cada volta que s’apoderava del baló. Amb molta calma i amb la col·laboració d’un extraordinari Feghouli ha arribat el tercer gol valencianista al minut 55. Esta vegada ha sigut Pablo Piatti, amb un gran tir amb l’exterior del peu esquerre.

A partir d’ahí, s’ha començat a generar un ambient festiu a Mestalla, interromput al minut 66, quan Alves ha tornat a salvar un gol aguantant extraordinariament un mà a mà. Feghouli, protagonista del partit sense dubte, ha tingut una bona ocasió al 72, però el seu baló mossegat no ha acabat entre els tres pals. Mereixia el gol l’internacional algeriià.

Nuno ha aprofitat la tranquilitat que donava el marcador per a donar minuts als joves Carles Gil i Robert, cosa que Mestalla ha agraït amb fortes ovacions. Amb quatre canterans al terreny de joc ha acabat l’encontre el València, senyal inequívoca de la regeneració d’aquest nou equip que tan bones maneres apunta.