COVID-19  

Un mort, 85 nous casos i huit brots més, últimes dades de la Covid en la Comunitat Valenciana

Per Josep Prats · 31 Juliol, 2020

La Comunitat Valenciana registra, en l’última actualització de les dades de coronavirus, una persona morta –usuària de residència–, 85 nous positius confirmats per PCR i huit brots més, que es localitzen en les localitats d’Elda, Elx, Altea, Moncofa, València, Vallada, Benigànim i Benaguasil.

Amb els 85 nous casos confirmats, la xifra total de positius de coronavirus en la Comunitat Valenciana se situa en 13.329 persones.

Per províncies, el nombre de nous casos és: 8 a Castelló (1.837 en total); 40 a la província d’Alacant (4.495 en total, ja que s’han reassignat 4 casos); 37 a la província de València (6.976 en total, ja que s’ha reassignat 1 cas) als quals cal sumar 21 casos sense assignar.

Així mateix, s’ha informat d’una defunció per coronavirus des de l’última actualització del dijous, per la qual cosa el total de defuncions ascendeix a 1.479 persones. Per províncies: 227 a la província de Castelló, 514 en la d’Alacant i 738 a la província de València.

D’altra banda, s’han donat 91 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades ascendeix ja a 18.373 persones: 2.594 a Castelló; 6.083 a Alacant; i 9.694 a València, a més de 2 casos no assignats. D’aquesta forma, en aquests moments hi ha actius 1.338 casos, la qual cosa suposa un 6,31% del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 95 persones ingressades: 11 a la província de Castelló, sense pacients en UCI; 30 a la província d’Alacant, d’ells 7 en l’UCI; i 54 a la província de València, 5 d’ells en UCI.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ascendeix a 584.781, de les quals 451.934 han sigut a través de PCR i 132.847 mitjançant test ràpid.

Quant a la situació en les residències de majors, en aquests moments hi ha algun cas positiu en 12 centres: 1 a la província de Castelló, 4 en la d’Alacant i 7 a la província de València. Hi ha un nou resident positiu (cap treballador) i la persona morta era usuària, segons les dades facilitades per la Conselleria de Sanitat.

En aquests moments, es troba sota vigilància activa de control sanitari només una residència en la Comunitat Valenciana, en concret a la província de València.

Des de l’administració s’informa a més de la localització de huit nous brots a Elda, amb 10 casos positius (2 hospitalitzats) en l’àmbit social; Elx, amb 4 positius en l’àmbit laboral; Altea, amb 3 positius en l’àmbit social; Moncofa, on s’han detectat 6 casos positius en l’àmbit social; València, amb 4 casos positius d’origen extracomunitari; Vallada (6 positius en l’àmbit social); Benigànim (4 positius, un d’ells hospitalitzat, en l’àmbit social); i Benaguasil (3 positius en l’àmbit laboral).

Quant als brots anteriors, a València, el brot resultat de 5 brots familiars i 1 d’origen social que es va determinar que tenien el seu origen comú en un únic àmbit social i, per tant, és un únic brot de caràcter social, suma ja 54 casos positius. D’aquestes persones, quatre es troben hospitalitzades.

Així mateix, també a València, el garbellat realitzat en relació amb el brot de dues discoteques (Mya i Umbracle), han resultat positius 11 casos d’un total de 414 PCR realitzades. Fins al moment hi ha 38 casos positius relacionats amb aquest brot.