+  ACTUALITAT  

Un indi a l’escut del Gent

Per Pere Alapont · 20 Octubre, 2015

El Koninklijke Atletiek Associatie Gent, popularment conegut com a Gent per raons de comoditat de pronúncia obvies, serà l’equip que visite aquesta nit l’estadi de Mestalla. L’últim campió de la Jupiter Pro League, el campionat de Lliga de Bèlgica, té una història antiquíssima; els seus orígens es remunten a 1900, tot i que com a associació poliesportiva ja havia nascut en 1864. El Gent només pot presumir d’eixe campionat de Lliga, ja que la resta són 3 Copes i la Supercopa abastada també en aquest 2015.

A Blanquinegres hem tractat d’acostar-vos detalls curiosos i diferents dels rivals del València en Lliga de Campions, i l’esquadra que es presentarà hui a Mestalla ens ha facilitat molt la feina degut al seu escut, en el qual apareix la figura d’un indi de perfil. Tot té la seua història.

Cap a finals del segle XIX, amb un primitiu Gent ja donant patades a la pilota, la ciutat flamenca va acollir un espectacle ambientat en l’Oest americà, l’impulsor del qual era el mític Buffalo Bill. L’impacte i èxit que va causar fou enorme i l’exmilitar i showman va ser acomiadat amb vítols i crits de “Buffalo, Buffalo”. Anys més tard, molts dels qui havien presenciat aquell esdeveniment van contribuir a la creació de l’actual Gent, elegint com a escut la figura d’un indi i acabant obtenint el malnom de Els Búfals.

gent