ACTUALITAT  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

Un gran València empata amb el Reial Madrid en un partit d’alt voltatge (2-2)

Per Joan Marc García · 02 Març, 2024

Partit d’alt voltatge a Mestalla entre València i Reial Madrid que ha acabat en empat a 2 al marcador. Grandíssima primera part del conjunt de Baraja que se’n va anar al descans amb un resultat de 2-1. El Madrid empataria a la segona part i així acabaria el partit, malgrat l’última jugada polèmica amb el “no gol” de Bellingham.

Amb aquest resultat, els de Baraja sumen 37 punts i es situen novens a la classificació, a tan sols 3 punts d’Europa, que marca la Reial Societat amb 40 punts. Cal recordar que el València té un partit menys.

Arrancava el partit amb un “spolier” de lo que anava a ser la resta de l’encontre: amb una falta de Gayà sobre Rodrygo als pocs segons del xiulit inicial de Gil Manzano. El Madrid ha començat amb el domini del baló, el València, còmode esperant al seu propi camp, mentre deixava el control del partit a un Madrid que tenia la possesió sense perill.

S’estirava el València amb algún baló en llarg, buscant les bandes per a aplegar a la porteria de Lunin amb verticalitat, però Yaremchuk no rematava la pilota. Es mostrava sòlid en defensa el València, que tallava cada acció ofensiva del Madrid amb uns contundents i acertats Diakhaby i Mosquera. L’equip de Baraja ha anat creixent al llarg de la primera part i la possesió de la pilota s’equilibraria, amb una gran pressió sobre la eixida de baló dels d’Ancelotti.

El València es mostrava molt més còmode a la meitat de la primera part, i amb una gran jugada de Foulquier per la banda dreta, que centrava per a Fran Pérez i este, de manera involutària, ficaria el baló al cap d’Hugo Duro que marcaria el primer per als de Baraja.

Tan sols 3 minuts després, el València tornaria a treure or de la seua gran presió al Madrid, i després d’una errada de Camavinga, Yaremchuk ha regatetjat a Lunin per marcar a porta buida i ficar el segon al marcador. Esclatava Mestalla.

El València, potenciat per l’eufòria dels dos gols en 3 minuts i l’espenta de Mestalla, seria capaç de retindre el marcador fins al minut 50 de la primera part, que acabaria sense ninguna ocasió clara dels d’Ancelotti llevant de l’ocassió del gol de Vinicius, que aprofitaria un rebot de Mamardashvili després que el porter del València parara un xut de Rodrygo. 2-1 a la fí dels primers 45 minuts.

Caia la pluja sobre Mestalla i arrancava la segona part. El València, més protagonista amb la pilota que a l’inici de la primera part, tractava de tindre la possesió i deixar que passaren els minuts amb el resultat a favor de 2-1.

Es complia el minut 50, el Reial Madrid tornaria a tindre la possesió del baló i Baraja començava a menejar la banqueta per a que els seus futbolistes calfaren a la banda de MestallaEl València començava a patir i era el moment de Mamardashvili, el georgià va traure un peu prodigiós per impedir el gol a Bellingham en un mà a mà. Baraja començava a fer canvis per tractar de frenar el Madrid: es retiraven al minut 56 Yaremchuk y Sergi Canós, entraven al terreny de joc Diego López y Guillamón

Efecte immediat dels canvis de Baraja, gran jugada del València en el minut 60, amb una gran pasada filtrada de Guillamón per a Fran Pérez, que centraria per a un Diego López que va rematar davant un Lunin que va parar el tir de l’asturià. Millorà el València amb els canvis i el Madrid apretava menys que a l’inici del segon temps.

Baraja tornava a tirar mà de la banqueta per fer dos canvis més i tractar de mantindre el resultat, es retiraven al minut 73 Fran Pérez i Javi Guerra, entraven al terreny de joc Aamallah i Peter. Poc després, en el minut 76, Vinícius tornaria a marcar pel Reial Madrid i empataria el partit en un gol amb una posició molt ajustada. El futbolista brasiler, per a variar, ha provocat a la grada de Mestalla.

Restaven 10 minuts per a arribar al 90, i el València tractava de reaccionar. Al minut 85, aplegava sense dubte la pitjor noticia del partit, Diakhaby es lesionaria de gravetat i ha tingut que eixir del camp amb llitera amb una gran ovació de Mestalla.

L’àrbitre afegia 7 minuts i al minut 91, assenyalaria penal a favor del València, però després d’una revisió del VAR, Gil Manzano va decidir anul·lar-lo. El València va ser molt superior al temps de descompte, i tindria una última ocassió als peus de Peter després d’una gran centrada de Gayà, però el remat se’n va anar per dalt de la porteria de Lunin. El partit va acabar amb una jugada molt polèmica després del “no gol” de Bellingham a l’última jugada del partit, però sembla que Gil Manzano va xiular abans de la centrada.