ACTUALITAT  

Un aficionat acusat d’insults racistes a Vinicius nega haver-ho fet amb Militao

Per Manel Rumbau · 30 Octubre, 2023

El passat 5 d’octubre, el jugador del Reial Madrid, Vinicius Jr, va declarar als jutjats de Plaza Castilla per videoconferència davant el jutjat d’Instrucció nº10 de València, el qual investiga els insults racistes que es van proferir a la seua persona el passat 21 de maig a Mestalla durant el transcurs del València – Reial Madrid de LaLiga.

En la seua declaració, la qual es va estendre durant quasi una hora, el jugador brasiler va reforçar la versió que, en el seu moment, va dir Ancelotti en la roda de premsa posterior al partit: “Li ensenyen la roja i tot l’estadi cridant “mono, mono”. No hi ha molt a dir, estic molt trist perquè mai m’ha passat açò”.

Dies després a aquesta declaració, l’entrenador italià va haver de rectificar i demanar perdó per les seues paraules, afirmant que “no es tractaven de 46.000 persones, sinó d’un grup”. No obstant això, tot i que aquelles paraules foren desmentides, Vinicius es va excusar en aquestes durant la seua declaració per tal d’assenyalar que els crits no van ser de dos o tres persones, sinó que van proferits per tot l’estadi en eixe moment. A més, també va destacar que només ha rebut insults racistes a Mestalla (malgrat que ja va haver de declarar per una situació semblant a Son Moix durant un Mallorca-Reial Madrid) i que volia implicar-se en la lluita contra el racisme en el futbol.

Un dels tres acusats nega insults racistes a Militao

A més d’açò últim, durant el dia de hui ha comparegut davant el jutjat de València a càrrec del cas un dels tres seguidors que estaven sent investigats per presumptes ofenses racistes dirigides a Vinicus a Mestalla. No obstant això, ara es tracta d’una situació similar durant el mateix partit amb el jugador del Reial Madrid, Éder Militao. En aquest cas, l’aficionat ha negat enèrgicament qualsevol mala conducta relacionada amb insults racistes.

D’aquesta forma, segons ha informat l’Agència EFE, el seguidor, qui únicament ha contestat a les preguntes de la seua advocada, va admetre haver intentat cridar l’atenció del jugador brasiler amb gestos, però va descartar que aquests tingueren una connotació racista, així com l’acusació d’haver-lo insultat en eixe sentit.

Militao compareixerà com a testimoni

Precisament, la titular del Jutjat d’Instrucció número 10 de València ha citat al defensa brasiler del Reial Madrid Eder Militao el 21 de novembre a les 12.30 hores perquè comparega en qualitat de víctima i testimoni, igual que el seu company Vinicus Jr, pels suposats insults racistes dels quals va ser objecte el seu company durant l’enfrontament a Mestalla entre València i Reial Madrid. 

Així mateix, Militao, igual que va fer el seu company Vinicius el passat 5 d’octubre, haurà d’acudir a un jutjat de la capital madrilenya, des d’on es connectarà per videoconferència amb el jutjat valencià que porta esta causa.