ACTUALITAT  COVID-19  

Els rebrots allunyen el retorn del futbol amb aficionats

Per Miguel Fernández · 15 Agost, 2020

El context actual, que pateix una metamorfosi setmanal a conseqüència de la multiplicació dels rebrots i els focus de contagi, també està atacant de ple als plans del futbol a curt i mitjà termini. Quan es va reprendre el futbol professional a Espanya, allà per principis de juny, sorgien constants rumors sobre la possibilitat de permetre l’entrada d’afeccionats als estadis al juliol amb aforament limitat. No obstant això, el Consell Superior d’Esports es va encarregar de desmentir-lo prompte, encara que no va negar l’opció d’aplicar aquesta mesura amb la inauguració de la nova temporada a la tardor de 2020. No obstant això, aquesta possibilitat s’allunya cada vegada més.

Segons informa El Mundo, aquest assumpte serà atallat pel propi CSD, la LFP i l’RFEF dimecres que ve en una reunió del Grup de Tasques per a l’Impuls de l’Esport (GTID). Malgrat l’interés de Javier Tebas per tractar de trobar alguna via per a permetre el retorn progressiu dels seguidors als estadis, la realitat i les mesures adoptades de manera urgent pel Govern amb l’oci nocturn no conviden a pensar que es vaja a fer una excepció amb el ´planeta futbol´.

És més, El Mundo explica que la intenció del Ministeri de Sanitat és de mantindre els partits a porta tancada i que, per això, els propis clubs ho saben i ja treballen en un context pressupostari sense cap ingrés per la venda d´entrades fins a 2021.