ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

La fiscalia portuguesa investiga la venda de Guedes del PSG al València

Per Blanquinegres · 17 Maig, 2023

La Fiscalia portuguesa juntament amb a l’autoritat Tributària ha fet una mega batuda emmarcada dins de l’operació ‘Fora de Joc’ que busca en més de 80 punts de Portugal proves sobre el frau en el traspàs de jugadors. Els registres s’han produït dins dels recintes esportius més importants del país: Estádios do Dragão, Da Luz i Alvalade. Així com a la casa d’Alexandre Pinto da Costa, agent i fill de Pinto da Costa, president del Porto. També s’han produït registres en el domicili de tres jugadors del Benfica: Gonçalo Guedes, Vlachodimos i Chiquinho.

És el traspàs de l’exfutbolista del València, Gonçalo Guedes, del Benfica al PSG i, posteriorment, del club francés al València (el Benfica va cobrar 1,4M€ dins d’aquesta última operació) un dels quals està en el punt de mira, segons informen els mitjans portuguesos. També s’investiga les operacions de Vlachodimos i Chiquinho, actualment en les files del Benfica. Els mitjans portuguesos indiquen que en el cas del Sporting de Portugal estan en dubtes els fitxatges de: Bas Dost, Naldo, André Pinto, Rúben Semedo, Battaglia, Beto i Schelotto.

Els investigadors del Departament Central d’Investigació i Acció Penal busquen “proves de malversació i ocultació d’ingressos en els contractes de transferència de jugadors”. Els fets sota investigació es van produir entre 2014 i 2022 i tenen una “forta dimensió internacional”. “Existeixen indicis d’il·legítims avantatges patrimonials, fiscals i de seguretat social, per un import global de més de 58 milions d’euros”, ha informat la Direcció Central d’Investigació i Acció Penal (DCIAP).