ACTUALITAT  

El valor dels clubs de primera divisió es revaloritzen

Per Mauro Pérez · 18 Abril, 2024

El futbol espanyol està en alça, i l’anàlisi de LaLiga Stock Market 2024 ho confirma. Els clubs de LaLiga han aconseguit una valoració rècord de 17.393 milions d’euros, la qual cosa representa un impressionant augment del 27% interanual. Aquest ascens s’atribueix a diversos factors, com la recuperació dels ingressos després dels estralls de la pandèmia, contractes a llarg termini que ofereixen visibilitat sobre el negoci a mitjà termini i significatives inversions anunciades.

Reial Madrid i FC Barcelona lideren esta llista de creixement, amb valors que superen els 5.600 milions d’euros cadascun. L’estudi revela que Reial Madrid i Barcelona concentren el 64% del valor total dels clubs de LaLiga, la qual cosa evidencia el seu domini en el panorama futbolístic espanyol. No obstant això, l’Atlètic de Madrid també està en ascens, amb una revaloració del 38% interanual, obtenint els 1.706,9 milions d’euros.

A més dels pesos pesants, altres clubs també estan experimentant importants canvis en la seua valoració. El Reial Betis ha ascendit a la quarta posició, superant al Sevilla FC, gràcies a la puixança de la Reial Societat, la valoració de la qual s’ha disparat un 69% interanual. Al costat d’ells, l’Athletic Club i el València CF també han registrat importants pujades, consolidant un grup de clubs la taxació dels quals es mou entre els 400 i 500 milions d’euros.

No obstant això, no tots els equips han experimentat un creixement positiu. El RC Celta ha retrocedit un 44% a causa de dificultats financeres i problemes per a completar projectes d’infraestructura.