ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Condemnen a presó a Pedro Cortés per abús a un menor

Per Blanquinegres · 03 Març, 2023

L’expresident del València CF i l’exdelegat de la Selecció Espanyola de Futbol, Pedro Cortés, ha sigut condemnat a un any i deu mesos de presó per un delicte d’abús sexual a un jugador de l’acadèmia del club. La sentència es produeix tan sols huit dies després del judici i més de dos anys després dels fets denunciats.

La resolució va ser confirmada este divendres. L’expresident valencianista va manifestar que recorrerà la sentència i va refusar a realitzar més declaracions sobre aquest tema. Els fets es remunten al 22 de novembre de 2020. La Fiscalia demanava dos anys de presó, mentre l’acusació particular dos anys i mig el que haguera comportat un probable ingrés en un centre penitenciari. Precisament amb la pena imposada, tot indica que el que fora dirigent valencianista eludirà la privació de llibertat.

El jove, que en eixe moment tenia 16 anys, va denunciar haver patit tocaments en els seus genitals en el cotxe de Cortés quan este el va portar a la residència per a jugadors del València CF després d’un menjar.

En concret, va comptar a una amiga que Pedro Cortés li havia practicat tocaments, i va ser ella qui li ho va relatar a la família. En conéixer aquesta informació, va ser la pròpia família la que va presentar la denúncia davant la Policia Nacional, que va cridar a declarar a Cortés per a esclarir els fets.

A més, la sentència imposa la prohibició de contactar per cap mitjà (ni en persona, de manera telemàtica o per qualsevol altre suport) amb la víctima durant els pròxims tres anys. D’igual manera, se li imposa una ordre d’allunyament de 200 metres sobre el menor.