ACTUALITAT  CRÒNIQUES  

Triomf agònic davant el Celta

Per Jorge Olmos · 20 Febrer, 2021

El València va aconseguir una victòria agònica al descompte davant el Celta de Vigo, que va jugar amb un jugador menys des del 60. Manu Vallejo i Gameiro van ser els autors dels gols que allunyen al València de la zona de descens i permeten agafar aire a la parròquia valencianista.

El partit va arrancar amb un València intentant pressionar amunt, buscant llavar la imatge després de la mala actuació la passada jornada davant el Reial Madrid. Kangin i Maxi s’emparellaven amb els centrals del Celta per no deixar-los eixir jugant i tant els capitans Gayá i Paulista, com Cillessen -que tornava a l’onze- empentaven l’equip des de darrere donant ordres de no retrocedir.

Amb els dos equips neutralitzant-se, ja que el Celta també buscava la pressió amb bloc alt, el joc va entrar en una fase d’encallament en el qual les faltes i les interrupcions van ser el denominador comú.

Amb el pas dels minuts el conjunt de Javi Gracia va anar buscant trobar la continuïtat en el joc i va aconseguir marcar amb un gran tir de Daniel Wass, però el linier el va anul·lar per fora de joc. Minuts més tard, la defensa del Celta va cometre un error forçat per la bona pressió entre Maxi i Wass però la passada del danés la va tallar en última instància Renato Tapia quan Kangin es disposava a controlar.

I poc més. A falta de claredat en el joc per part dels dos equips, les faltes, les interrupcions i les protestes van ser la tònica habitual d’un primer temps sense quasi ocasions de perill que no passarà a la història i en el qual els porters no van haver d’intervindre.

Després del pas pels vestidors, el partit es va anar animant i els dos equips intentaven buscar més la porteria contraria quan en una gran passada a l’espai de Carlos Soler per a Maxi Gómez, l’uruguaià va ser colpejat pel porter Rubén Blanco. L’àrbitre en primera instància no va xiular falta, però després de l’anàlisi del Var, va rectificar i va expulsar al porter visitant.

Amb més de mitja hora al davant amb superioritat numèrica, Javi Gracia va moure la banqueta per a anar a per la victòria i va retirar a Álex Blanco per Kevin Gameiro. I el València es va llançar a l’atac arraconant al Celta en la seua pròpia àrea. Primer Gameiro va estar a punt de rematar una bona centrada de Kangin i més tard, Guillamón va provar fortuna des de fora de l’àrea.

Amb aquest context, el València ofegava al Celta, però faltava un toc de qualitat. Les preses per marcar provocaven imprecisions i les centrades eren rebutjades per la defensa gallega sense problemes. Era moment per als bons, per als diferents. I qui més bo, i qui més diferent que Kangin. El coreà va rebre en la frontal i va assistir magistralment a Manu Vallejo, que va definir davant Iván Villar i va fer el gol de la victòria al temps de descompte.

I, com si hagueren estat esperant al final, un minut després Kevin Gameiro va sentenciar fent el segon de la vesprada per a sellar la important i sofrida victòria que allunya al València a sis punts de la zona de descens.