Sin categoría  

Tres persones mortes i quinze ferides en incendiar-se un pis a la Vila Joiosa

Per Blanquinegres · 04 Març, 2024

L’incendi d’un pis a la Vila Joiosa (Marina Baixa) durant la matinada deixa tres víctimes mortals; una d’elles, una menor de cinc anys, segons les primeres informacions facilitades per l’ajuntament. A més, el foc, que s’ha originat en una vivenda de les plantes altes d’un gratacel de l’avinguda Mariners, ha deixat quinze persones, set dones i huit homes, ferides. Totes elles han requerit atenció sanitària per inhalació de fum, encara que poques hores després han rebut l’alta, segons han detallat des del Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU).

Tot fa pensar que les tres persones mortes són integrants d’una mateixa família, segons ha assenyalat l’alcalde de la Vila Joiosa, Marcos Zaragoza, en Les notícies del matí. Tot i que Zaragoza ha apel·lat a la prudència per a confirmar la identitat de les víctimes, ha indicat que, per la informació facilitada pel veïnat, probablement són un home, sa mare i la filla, de cinc anys, atés que eren els que residien a la vivenda que s’ha botat foc.

Pel que fa als ferits, les set dones tenen entre 24 i 67 anys, mentre que els homes tenen entre 13 i 57 anys, com han aclarit des del CICU. A tots els ferits, tret d’un, els han traslladat a l’Hospital de la Marina Baixa en dues ambulàncies, mentre que l’home que fa quinze, un policia, ha rebut l’alta al mateix lloc del sinistre. Els catorze ferits que han necessitat passar per l’Hospital de la Vila Joiosa poques hores després han rebut l’alta mèdica, com apuntaven des del CICU passades les huit del matí.

L’alcalde de la capital de la Marina Baixa ha avançat, durant la seua intervenció en À Punt, que el consistori té previst declarar diversos dies de dol oficial i suspendre els actes públics previstos per a aquest període, una intenció que es materialitzarà al llarg de la jornada. “Encara estem en xoc; després de la tragèdia de Campanar, ens ha sobrevingut una altra vegada un incendi”, manifestava Marcos Zaragoza. “Estic consternat, després de l’incendi de Campanar, s’ha repetit la desgràcia”, afegia.