ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Tensió i cabreig amb la graderia d’animació

Per Alex Alfaro · 22 Abril, 2024

El cor de Mestalla sempre ha sigut la seua graderia d’animació. L’afició durant les últimes tres temporades no ha fallat i l’estadi s’ha quedat xicotet en una gran quantitat de partits. En el pitjor moment de la història el valencianisme no ha fallat però la graderia d’animació és el pulmó perquè la resta de la gent es contagie.

Durant la direcció Anil Murthy es va produir un canvi de model en eixa graderia. Amb l’expulsió dels majors de 30 anys, es va posar el punt i final a la Curva Nord que tots havíem conegut des de la seua fundació. Sota l’excusa d’expulsar als violents, es va expulsar de la graderia a molts valencianistes que havien mantingut un comportament exemplar.

En la temporada 21/22 va costar arrancar i la graderia va presentar la pitjor imatge de la seua història. No obstant això, enguany es van esgotar tots els passes i presenta un ple tècnic. No obstant això, durant este passat cap de setmana un bon nombre de valencianistes han exposat en xarxes socials les seues queixes a la direcció de la Corba de Mestalla.

Principalment, s’argumenta que des del micròfon (la persona que organitza els càntics) no se sap llegir el partit i els càntics són repetitius o no encaixen amb el que necessita la plantilla en eixe mateix moment. A més, s’intenta silenciar el minut 19 amb altres càntics, encara que la majoria dels integrants sí que canten contra Peter Lim.

A més, com ha ocorregut històricament, els aficionats que se situen en els lateral moltes vegades no animen i fins i tot en alguns moments estan asseguts. Ningú té obligació d’animar, però la realitat és que eixa zona de Mestalla té un preu molt inferior a canvi d’animar durant tot el partit.

“La mentalitat que hi ha ara mateix en la graderia d’animació és una ****”, explica Sergio, integrant de la graderia. “Porte 9 anys en la graderia, he estat en la millor època i la pitjor. He vist totes les altres com a visitant diverses vegades. Crec que puc dir que, actualment, aquesta graderia és lamentable i una de les pitjors d’Espanya”, sentència Aaron Navarrete.