ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Tebas tremola davant un possible descens de València i Sevilla

Per Blanquinegres · 08 Març, 2023

La Liga Santander no passa pel seu millor moment econòmic i esportiu. Només fa falta donar una ullada a alguns dels seus clubs amb una certa solera per a veure l’evident. Dos bons exemples són hui dia el València i el Sevilla, 19º, en llocs de descens, i disseté, respectivament. Sumen 23 i 25 punts cadascun després de les primeres 24 jornades i, malgrat el seu pressupost, història i noms en plantilles, són hui dia grans candidats al descens a falta de 14 jornades. Aquesta situació fa tremolar a Javier Tebas.

I es tambaletja per una senzilla raó, perquè el descens de dos grans com ho són Sevilla i València en una mateixa temporada pot enfonsar l’estructura actual de La Liga d’un colp. El perquè és simple i té a veure amb el fons d’ajudes que destina la patronal als equips que descendeixen de Primera a Segona.

El paracaigudes, posat en marxa en la temporada 2017-2018, podria quedar destruït aquesta temporada si  dos equips de tal història com a andalusos i valencians cauen al pou de la categoria de plata, ja que La Liga trencaria el rècord d’indemnitzacions per pèrdua de categoria que es va aconseguir en la temporada 20/21 quan va desemborsar 60,5 milions d’euros.

Existeixen seriosos dubtes de si La Liga de Javier Tebas serà capaç de fer front a un hipotètic descens de Sevilla i València, als quals hauria d’atorgar una xifra pròxima al rècord establit per l’Espanyol ja que són dos equips amb percentatges molt alts. 

 

Aquest paracaigudes, que fins hui ha permés que el descens cap a Segona siga més suportable per als clubs com és el cas del club perico, podria veure’s compromés perquè La Liga –en la seua partida pressupostària– només estima 42 milions per a destinar per a aquest fons després dels Pactes de Viana signats després del confinament. Sevilla i València, per si mateixos, superarien aquests números generant un forat econòmics de dimensions gegants en La Liga. Parlem de quasi una vintena de milions d’euros que algú hauria de cobrir.