Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos
Javier Solís:

Sergio Botella , 12/05/2023

Javier Solís: "Peter Lim està preocupat"

ACTUALITAT

ACTUALITAT  DECLARACIONS  

Tebas: “La lluita la guanya el futbol, no la guanye jo”

Per Josep Prats · 21 Abril, 2021

Javier Tebas, president de La Liga espanyola, ha assegurat que “el concepte de Superlliga ha fet el ridícul” després de conéixer-se l’abandó majoritari dels clubs que van signar la creació d’aquest nou torneig.

“La Superlliga ha fet el ridícul, no dic si els clubs o no, el concepte Superlliga ha fet el ridícul. Ha demostrat una ignorància important de les seues lideres del que és la indústria, dels aficionats en el món, no sols a Espanya”, va indicar aquest dimecres als periodistes Tebas, qui va apuntar que a ell ja li van explicar fa temps quin podia ser la reacció dels aficionats, per exemple, anglesos.

El dirigent de La Liga va assenyalar que el fet que no prospere la Superlliga no és una victòria personal. “El que guanya la batalla és el futbol europeu i espanyol en general. No és una batalla personal contra ningú. Era la creació d’una Superlliga totalment perillosa per a l’estabilitat del futbol europeu i per tant de l’espanyol. La batalla la gana el futbol, no la guanye jo”, va afirmar.

Tebas va indicar que no se sent traït pels tres clubs espanyols immersos en el projecte inicial, Reial Madrid, Barcelona i Atlètic de Madrid, perquè és una cosa de la qual es “venia parlant fa temps”, encara que va apuntar que “quan fas una cosa d’amagat estàs ocultant alguna cosa que penses que no és bo per a algú“.

“Si fora tan bo com diu el president del Reial Madrid l’haguera fet públicament. Ara, que ha vingut com a salvador del futbol mundial, no havia de ser tan bo. Però no em sent traït, porte anys en això i l’egoisme d’alguns clubs els conec ja”, va afegir.

Va explicar que aquest dijous es reunirà amb els altres clubs de La Liga per a explicar tot, una convocatòria que va fer diumenge passat abans de l’anunci de la Superlliga. Malgrat la retirada de la majoria dels equips, per a Tebas el caràcter de la reunió no canvia molt. “Una altra cosa és que ara el risc no existisca, però hi ha algú que ha liderat tota aqueixa qüestió que continua estant presidint un club”, va postil·lar.

Va dir que no havia de ser el que tendira ponts cap a Florentino Pérez, sinó el Reial Madrid amb La Liga, va assegurar que ell no treballa per a cap club, sinó per a La Liga i que els seus caps són la comissió delegada, l’assemblea i les juntes de divisions.

“El Reial Madrid està en alguns òrgans de La Liga. Serà allí on ha de donar les explicacions pertinents als clubs, no al president de La Liga”, va indicar Tebes, que va asseverar que davant els altres representants haurà de donar les justificacions de per què “ho ha fet de manera oculta“, encara que va advertir que ja se’ls havia preguntat amb anterioritat i no havien trobat resposta.

Va apuntar que el que s’havia produït és una “falta respecte a la resta clubs de La Liga fent un projecte d’amagat totalment de La Liga. Si tant deia que no cap a mal a les lligues nacionals, per què ho feia amagades?. Ho expliques i ja està. Evidentment perquè no deia una veritat el president del Reial Madrid. El projecte cap a molt de mal a les lligues nacionals. Per això ho tenia amagat”.

A més d’afirmar que no es planteja sancions per aquest tema, qüestionat sobre una modificació en la UEFA del Joc Net Financer, que podria beneficiar a determinats clubs, va assenyalar que no li sembla bé que puga haver-hi un “relax” en aquest sentit, encara que ha de veure bé l’expressió utilitzada per les autoritats de l’organisme continental, al comité executiu del qual ha passat a pertànyer Tebas en representació de les lligues europees.

“Vull veure l’expressió concreta, però en principi cal tindre molt de compte amb el que es faça amb el control econòmic i en aquestes èpoques molt més encara”, va dir el president de La Liga, qui va assegurar que ell protegeix molts inversors “si no es fan paranys” i que segueixen les normes.

“La meua postura amb el PSG i el City no canvia. Sempre he dit que el que no es poden fer són paranys. Intentarem que no canvien les normes i seguisquen sense fer paranys i no soc partidari dels clubs estats ni mecenes com pot ser el Chelsea. Continuaré mantenint la meua postura dins de la UEFA. Defense la postura de les lligues i això no ho canviaré”, va assegurar.