ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Tal dia com hui en 2019, el València guanyava l’octava Copa del Rei

Per Pablo Marquez · 25 Maig, 2022

El vint-i-cinc de maig de l’any 2019 el València CF es va proclamar campió de la Copa del Rei. El club de la Capital del Túria va ser capaç de guanyar al Barça per 2-1, gràcies als gols de Kevin Gameiro i Rodrigo Moreno. Este ha sigut l’últim títol del València, ja que el passat mes d’abril va perdre la final de la copa als penals davant el Reial Betis. 

El dia que el valencianisme va tocar el cel

En maig de 2019, el València arribava a la final després d’haver-se classificat per a la Champions en l’última jornada de lliga, on va guanyar al Reial Valladolid. D’altra banda, el FC Barcelona arriba amb una gran depressió, ja que havia sigut eliminat de les semifinals de la Champions League pel Liverpool després d’un contundent 4-0. 

Eixe dia, Sevilla va ser blanc-i-negra. L’afició del València va ocupar tots els carrers de la ciutat andalusa i les traques i els càntics estaven molt presents. A més d’açò, el moment de l’arribada del bus va ser únic i els jugadors van sentir tota la força de l’afició. 

Pel que respecta al Benito Villamarín, hi havia superioritat valencianista. Cap dels aficionats volia perdre’s este partit i van omplir les grades i els seus càntics van donar a l’equip la força que necessitava per a guanyar el partit. Els jugadors ho van donar tot i van aconseguir guanyar al Barça de Messi en una final, la qual cosa només havia aconseguit el Madrid en els últims anys. 

Quan Undiano va xiular el final del partit, es va caure el Villamarín. Els jugadors corrien per a celebrar la victòria i l’afició a les grades esclatava de felicitat i eufòria. El València s’havia convertit en campió de la Copa del Rei onze anys després i Dani Parejo anava a recollir el títol com a capità del València. 

Meriton es va carregar un projecte campió

No obstant això, en eixe estiu tot va canviar. Peter Lim va prendre la decisió de carregar-se un projecte esportiu amb el qual havia tret molt d’èxit. Tres anys després d’eixe moment, el València no ha tornat a classificar-se per a Europa. El club de la Capital del Túria està molt lluny d’eixe equip campió i tornar a eixe nivell pareix molt complicat. Per esta raó, el valencianisme està al carrer manifestant-se contra Peter Lim, per a demanar-li que venda les seues accions i se’n vaja del València CF.