ACTUALITAT  

Suso García Pitarch, exdirector esportiu: “Vaig tindre reunions amb el Chelsea, Reial Madrid, Barcelona i Liverpool”

Per Mauro Pérez · 10 Maig, 2024

En un emotiu esdeveniment dut a terme en La Rambleta, la SER i el Diari AS han rendit tribut al memorable doblet aconseguit pel València fa doss dècades. Els protagonistes d’aquella fita, Javier Subirats i Suso García Pitarch, han compartit les seues experiències i reflexions en una trobada que ha reunit aficionats i amants del futbol en general.

Suso García Pitarch, ex director esportiu durant aquell període daurat, va rememora els desafiaments que l’equip va enfrontar en aquella temporada, destacant la competència feroç contra gegants com el Reial Madrid dels Galàctics i el poderós Barcelona. No obstant això, va posar l’accent en la qualitat de l’equip valencianista, afirmant que, encara que pogueren tindre menys visibilitat mediàtica, els seus jugadors eren indubtablement estreles.

Durant l’esdeveniment, García Pitarch va traçar una línia temporal dels jugadors clau en la construcció de l’equip campió, destacant la contribució de Suso Martínez i Javier Subirats en la formació del planter. A més, va revelar intrigants anècdotes sobre l’interés de clubs com el Chelsea i el Reial Madrid en jugadors valencianistes, evidenciant el valor i la qualitat de l’equip en aquells dies, ha confessat García Pitarch: “Vaig tindre reunions amb el Chelsea per Ayala, amb el Reial Madrid per Baraja, amb el Barça per Vicente, Ayala, Albelda i Aimar; el Liverpool i el Chelsea va vindre per Vicente. El València va fer un gran esforç per retindre’ls i ells per quedar-se”

Suso García Pitarch, va obrir una finestra al passat en compartir detalls sobre les tensions financeres que va enfrontar al costat de l’entrenador Rafa Benítez durant l’època daurada del club.

“Tenia moltes discussions amb Rafa Benítez”, ha expressat García Pitarch. “Ell reclamava més inversió, però veníem d’una inversió enorme en els últims anys. Teníem la llista A, amb grans noms, Cristiano, Crespo… però sempre havíem d’acudir a la llista B”.

Estes paraules revelen les complexes negociacions i limitacions pressupostàries que el club enfrontava, malgrat comptar amb jugadors de renom i estar immers en un període d’èxit esportiu. La pressió per mantindre la competitivitat en l’elit del futbol europeu, sumada a les exigències financeres, va crear un escenari de tensions entre el cos tècnic i la directiva.