Eva Tortajada , 21/03/2024

Javi Guerra: "Està clar que estic on vull estar"

Sofrida victòria d’un València que es reconcilia amb Mestalla

Per Jorge Olmos · 05 Octubre, 2019

Partit transcendental el que afrontava un València C.F acostumat a donar una de cal i una d’arena des de el canvi de rumb, enllaçant grans victòries a Londres i Bilbao amb grans decepcions a casa, amb tres partits sense conéixer la victòria. A més a més, amb l’objectiu de recuperar la fermesa defensiva, gran denominador comú històricament als èxits a la capital del Túria. 7 gols encaixats als últims 3 partits a Mestalla són massa per a un equip que aspire a les cotes màximes. Enfront esperava un Alavés en línia ascendent després del mal inici lliguer.

Celades tornava a apostar per l’onze que tan bones sensacions va deixar a San Mamés, 4-4-2 amb Cheryshev com a principal novetat buscant l’amplitud amb extrems a cama natural. El partit arrancava amb molta cautela per part d’ambdós equips, buscant no cometre errors. Poc a poc els locals han anat fent-se amb el domini de la situació amb tímides aproximacions per part de Rodrigo i Cheryshev, però sense cap ocasió clara.

L’encontre ha anat pujant de revolucions, i han començat uns minuts d’anada i tornada on Lucas Pérez ha enviat un xut alt. Instants després seria el torn local, quan Maxi s’ha plantat sòl davant Civera i ha batut el valencià amb tir creuat. El de Paysandú creix a mesura que avança la competició i s’estableix com a referència ofensiva. Tot seguit Joselu ha connectat un remat de cap que ha eixit desviat per poc, i Rodrigo ha perdonat una clara ocasió dins l’àrea al rebot d’una treta des de el cantó.

Així s’arribava al descans amb 1-0, en un partit prou igualat on ambdós equips han tingut les seues opcions però l’equip de Celades ha estat més encertat. Després del pas pels vestidors, el partit seguía la mateixa línia, cap equip governava, el domini era altern i l’Alavés ha anat creguent en les seues opcions. Lucas ha creuat massa després d’un error de Wass.

El conjunt de Celades ha estat jugant amb foc, sense controlar el partit, concedint espais i sòls la ineficàcia visitant han evitat l’empat després de dues ocasions perilloses. Després del baixó, l’equip blanc-i-negre ha anat portant el duel al terreny que l’interessava, ritme més lent, més possessió, i Parejo ha estat a punt de marcar de falta el segon.

Celades ha refrescat l’equip i ha donat entrada a Manu Vallejo per Rodrigo, i minuts després a Diakhaby per Ferran, passant al 4-3-3 en un canvi que diu molt del que ha patit el València avui. Amb l’equip mes assegut, Parejo ha provocat un penal que ell mateix s’encarregaria de transformar. Als minuts finals l’Alavés ha retallat distàncies però els blanc-i-negres han sabut aguantar i s’han emportat una necessària victòria.