ACTUALITAT  

El València inaugura a Paterna un mural amb els jugadors de l’Acadèmia que han debutat amb el primer equip

Per Joan Marc García · 21 Febrer, 2024

El València CF ha estrenat hui un mural a la ciutat esportiva de Paterna en el qual es poden llegir els noms i les dates de debut de tots els jugadors de l’Acadèmia que van disputar almenys un partit oficial amb el club de Mestalla, en el qual es van estrenar 116 jugadors des de la inauguració de les instal·lacions de Paterna en 1992.

El mural inclou a tots els futbolistes que han debutat al València després d’haver disputat almenys un partit amb el València i compta amb el valencià David Otorbi, debutant fa poc més d’un mes en el partit davant el Cartagena a la Copa del Rei, com a últim integrant. El mural rep el nom de “De Paterna a Mestalla”.

Esta llista s’anirà augmentant any a any amb els nous joves jugadors que participen en el primer equip i a més, ha comptat per a la seua presentació amb els jugadors del València de la primera plantilla que van arribar després de passar per Paterna.

El director de l’Acadèmia del València, Luis Martínez, va assegurar que este mural reflectix el compliment de l’objectiu d’aquesta, “formar jugadors perquè arriben al primer equip del València” i va incidir en què eixa llista “porta darrere el treball de molta gent que els ajuda en el dia a dia i la bona faena que s’ha fet a la ciutat esportiva des de fa molts anys.

“És un mural molt emotiu per a tota la gent que venim des de baix”, ha explicat el capità del València, José Luis Gayà, que ha assegurat que per a tots els xics que venen a entrenar, “veure este mural ha de ser una motivació i una il·lusió per a continuar treballant, gaudir i formar-se”.

Per part seua, Juan Sánchez, exjugador del València, ha dit que “és un orgull” estar el primer en eixe llistat, perquè va arribar “amb 12 anys i fruit de molta faena amb molta ajuda de la família” va arribar al primer equip: “En totes les èpoques del València sempre hi ha hagut jugadors de la pedrera que han aportat moltíssim”.