+  ACTUALITAT  

Seté enfrontament d’Emery contra el València després de deixar Mestalla

Per Pere Alapont · 24 Gener, 2015

El de diumenge davant el Sevilla serà el seté enfrontament entre un conjunt d’Unai Emery i el València des que aquest abandonara l’entitat de Mestalla al finalitzar la temporada 2011-2012. Un pas per a oblidar per la Lliga Russa i la tornada a Espanya com a entrenador del Sevilla han sigut els següents destins del tècnic basc, el qual tornarà a Mestalla el pròxim diumenge. I no s’espera una rebuda massa calorosa per part de l’afició valencianista.

El record d’Emery des que deixà Mestalla no era ni bo ni dolent, però la parròquia respectava el tècnic, entre altres motius, per les seues campanyes lligueres en què va consolidar l’equip com a tercera força a la Lliga. I per part del club més del mateix. Al míster d’Hondarribia se li va dedicar un emotiu vídeo el dia que es va acomiadar de València i se li féu entrega de la insígnia d’or i brillants del club.

Però eixa cordial relació es va truncar el dia en què Unai Emery, després d’aconseguir el pas in extremis a la final de l’Europa League al mateix Mestalla, va decidir celebrar per tot l’alt eixa fita corrent amb bogeria per l’herba de l’estadi, com si d’un jugador que res ha tingut a veure mai amb els blanquinegres es tractara. Aquesta acció no va sentar bé a una afició que, com qualsevol altra, està acostumada a veure com quan un rival amb passat valencianista li anota un gol, respecta els seus antics fans el celebra per dins.

Emery tornarà diumenge a Mestalla per primera volta des d’eixe dia, amb unes xifres molt igualades pel que fa a encontres contra els de Mestalla des que està a Sevilla: dos victòries valencianes, 2 sevillanes i 2 empats. Diumenge estan en joc molta dignitat i molta honra, però sobretot s’espera que l’afició demostre la seua elegància, com sempre ha sigut, i es limite a animar als seus, que bona falta fa.