ACTUALITAT  COVID-19  

Sanitat planteja avançar el toc de queda a les 20:00 en Setmana Santa

Per Pablo Marquez · 24 Març, 2021

Des del Govern estan preocupats amb la Setmana Santa, ja que tenen por de la possibilitat d’un rebrot dels casos de coronavirus. Per este motiu, des de Sanitat ja estan plantejant mesures per a restringir la mobilitat i que no es puga produir un augment dels positius.

Per este motiu, el Ministeri de Sanitat ha plantejat a les Comunitats Autònomes la possibilitat d’avançar el toc de queda a les 20:00 de la vesprada durant els dies de Setmana Santa per a l’activitat no essencial en tota Espanya.

EL MINISTERI DE SANITAT VOL SONDEJAR LA IDEA

Esta vesprada a les 16:00 tindrà lloc una reunió entre el Ministeri de Sanitat i les Comunitats Autònomes per a tractar este assumpte en el Consell Internacional del Sistema Nacional de Sanitat. No obstant això, esta idea és només un plantejament.

Des de Sanitat volen veure la predisposició de les Comunitats Autònomes per a acceptar la proposició, ja que, si ix cap avant, seria necessari una modificació en el decret llei de l’estat d’alarma, de la mateixa forma que els decrets regionals. El decret actual de l’estat d’alarma indica que el toc de queda està marcat des de les 23:00 fins a les 6:00, amb la possibilitat de les autonomies per a avançar-lo a les 22:00, com és el cas de la Comunitat Valenciana.

CONFINAMENT PERIMETRAL DURANT LA SETMANA SANTA

D’altra banda, les comunitats estaran tancades durant la Setmana Santa. El confinament perimetral és una de les mesures que ha adoptat el Govern per a impedir que hi haja molts moviments entre diverses comunitats autònomes. No obstant això, no s’ha prohibit que persones d’altres països puguen arribar a Espanya durant la Setmana Santa.

Les Comunitats Autònomes decidiran la mesura sobre avançar el toc de queda a les 20:00 per a restringir la mobilitat nocturna durant els dies festius de la Setmana Santa. Mentrestant, el Ministeri de Sanitat ha plantejat esta opció a conseqüència de la por a una possible quarta onada de casos de coronavirus.