ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Sandra Gómez proposa no prorrogar l’ATE

Per Pablo Marquez · 04 Septembre, 2020

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, ha atés als companys del diari.es en una entrevista on ha parlat del problema del Nou Mestalla i els incompliments per part de Meriton Holdings.

Sandra Gómez ha declarat que el València haurà de començar a treballar en les obres del Nou Mestalla en maig de 2021, tal com s’estipulava en el conveni amb l’ATE. La vicealcaldessa ha afegit que no prorrogarà més l’Actuació Territorial Estratègica i el València haurà de complir amb els terminis.

Sandra Gómez no exigeix que es termine el camp en maig de 2021, sinó que a partir d’eixa data ja hi haja màquines treballant en l’avinguda de les Corts Valencianes.

L’Ajuntament està pressionant al València, perquè Meriton Holdings es va comprometre a què l’estadi estaria acabat en 2019, per a l’any del centenari. Un any després d’eixa data, l’obra continua completament paralitzada.

L’Ajuntament es mostra inflexible i confirma que si no es pot acabar l’estadi, n’hi haurà de demolir. Si l’ATE no es resol, provocaria un crebant per al València de cinquanta milions d’euros, perquè s’eliminaria la possibilitat de ficar un centre comercial.

Al contrari, si l’ATE sí que es resol, el València perdria zona terciària en el sòl de l’antic Mestalla. Açò provocaria que el club es vera obligat a demolir la Grada de la Mar, ja que eixes obres van ser il·legals segons una sentència judicial.

El València CF ha demanat reunions amb Ximo Puig i Joan Ribó per a intentar prorrogar l’ATE, però pareix una decisió inamovible per part de l’Ajuntament, la qual obligarà el València a començar les obres.