ACTUALITAT  DECLARACIONS  PRIMER EQUIP  

Sandra Gómez: “No continuarem salvant al València amb el Nou Mestalla”

Per Pablo Marquez · 13 Agost, 2020

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, s’ha mostrat contundent en una entrevista per al mitjà, Economia Digital. Sandra Gómez ha declarat que el dia quinze de maig, el València perdrà els seus beneficis urbanístics i econòmics si no fa alguna cosa al respecte.

Mentre altres clubs com el Llevant Unió Esportiva o el València Basket han realitzat grans inversions en la ciutat, el València CF té un monument inacabat.

El dia quinze de maig de 2021 caducarà l’ATE (Actuació Territorial Estratègica). La vicealcaldessa explica les conseqüències que tindrà per al València CF no tindre un pla de desenvolupament del Nou Mestalla en eixa data.

L’ATE està per a complir els seus terminis. L’actual direcció del València CF fa sis anys que està en el club i el dia que es complisca el termini hauran d’estar almenys desenvolupats els treballs per a concloure l’estadi. Però amb fets, no amb paraules. L’única forma de demostrar açò és que hi haja màquines treballant al Nou Mestalla.

No mirarem cap a un altre costat i s’ha de complir les premisses que es varen acordar l’any 2012, quan es va fer l’acord amb l’ATE i en 2015, quan es van pactar les condicions.

En el cas de no complir els terminis el Nou Mestalla no es tiraria, perquè pertany al València, però hauríem de tornar a la situació inicial. L’Ajuntament hauria de prendre una decisió sobre el Nou Mestalla, però al finalitzar el termini amb l’ATE el València perdria tots els beneficis urbanístics i econòmics, la qual cosa seria un desastre per a ells.

La lògica és que ells terminen el Nou Mestalla. La ciutat de València les ha donat l’ATE que és un instrument urbanístic que beneficia al club. La ciutat no té per què tindre un monument inacabat quan altres clubs de la ciutat han fet grans inversions urbanístiques sense cap ATE.