ACTUALITAT  

San Siro, un deute pendent

Per Blanquinegres · 16 Desembre, 2019

Este matí el València ha conegut al seu rival de huitens de final de la UEFA Champions League. L’Atalanta, malgrat situar-se entre els setze millors equips del vell continent, poc se sap de la seua història i molt menys del seu estadi. Aquest últim ha sigut durant les ultimes temporades, focus de problemes per a La Dea, sobrenom que rep l’equip de Bèrgam.

L’Atleti Azzurri D’Itàlia és la casa dels Nerazzurris, encara que només en competició domestica. Des de fa tres temporades l’equip italià disfruta del futbol europeu encara que no va poder fer-ho en el seu feu. Malgrat els seus 24.000 espectadors, la UEFA restringia la possibilitat de disputar partits perquè “no compleix amb els mínims exigits”.

Per aquest motiu, els alpins jugaven en el MAPEI Stadium de Reggio Emilia, casa de la Reggiana i del Sassuolo. A pesar que no van caure en cap partit disputat en aquest escenari, els 200 quilòmetres que el separen de Bèrgam van fer que l’Atalanta es replantejara el futur feu i reconsiderara davant la classificació per a la màxima competició continental, un possible canvi.

Malgrat comptar, ara si, amb el beneplàcit de l’organització per a jugar en el seu estadi, L’Atalanta va decidir demanar permís a l’Ajuntament de Milà per a disputar els partits en San Siro. Aquesta decisió ve marcada per les normes de la UEFA d’aforament, ja que els Nerazzurris només podien aglomerar a 16.000 espectadors i disputar els seus partits a Milà, ciutat situada a tan sols 60 quilòmetres, era una oportunitat única per a mostrar el seu futbol al món sencer.

San Siro, estadi maleït per als Chés

El València tornarà el mes de febrer a l’estadi maleït per excel·lència, San Siro. Els d’Albert Celades mai han aconseguit guanyar en les seues huit visites a la pista milanista. Els de Mestalla han disputat fins a set partits en aqueix enclavament. Quatre de Champions, dues derrotes i dos empats, dos d’Europa League, amb dos empats i un amistós l’any 1958 en el qual va acabar amb derrota segons informa la web de dades Ciberché.

Malgrat això, el tècnic andorrà compta amb el matalàs de confiança adquirit per les importants victòries com a visitant d’aquesta temporada. San Mamés, Stamford Brigde o el Johan Cruijff Arena d’Amsterdam són algunes de les places on Celades ha aconseguit portar a l’equip cap a la victòria.