ACTUALITAT  

Rubiales es pronuncia sobre els insults a Vinicius i li fa una proposta al president del Brasil

Per Alejandro Fernandez · 22 Maig, 2023

El president de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, ha comparegut hui davant els mitjans de comunicació per a exposar de manera pública la postura de la Federació sobre els insults i atacs racistes cap a Vinicius Júnior.

Rubiales manifesta que aquest assumpte “ha adquirit una dimensió que va més enllà del futbol” i manifesta que “hi ha un problema al nostre país de comportament, educació i racisme”. També ha declarat que “mentre hi haja un només que insulte per condició o per color de pell, tenim un greu problema. Un indesitjable, dos o un grup. Dona el mateix. Taca a tot un país, a una ciutat i a un club. Som un país acollidor, però mentre hi haja un Vinícius Júnior o qualsevol home o dona que patisca un insult te tot el nostre suport i solidaritat“.

El president de la RFEF posa el focus en els autors dels atacs racistes, “no es pot comparar el problema amb el seu comportament, que això l’han de jutjar els àrbitres. Vinicius te més raó de la qual sembla. Ens hem posat l’objectiu que Vinicius i qualsevol jugador diga que això ja no és un problema“.

Pocs països hi ha com Espanya que admire al futbol brasiler. Han vingut milers i han de tindre una convivència en pau, ha declarat Rubiales sobre els futbolistes brasilers a Espanya. A més, ha convidat al president de la Confederació Brasilera a que vinga, i fins i tot li ha proposat anar ell mateix al Brasil per a que “veja el que fa la Federació per a lluitar contra això”. “També li demane que oblide el comportament del president de LaLiga entrant en disputa amb un jugador que va ser atacat molt durament”, ha afegit Rubiales.

Necessitem a tots els estaments. En situacions semblants no ens han deixat sancionar per diverses disposicions. Demane als clubs que no dilaten el compliment dels sancions. La llei actual ens permetrà actuar d’una altra manera i de manera immediata, com passa a Anglaterra. Sempre hi haurà un òrgan arbitral per damunt, però el Comité, no el dubten, actuarà quan puga, alguna cosa que no succeeix llaura. Ho superarem amb treball conjunt de tots“, ha comentat el president de la RFEF sobre les competències legislatives de la Federació per a castigar aquests fets. 

Hola