ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Rubén Baraja explica quins han sigut els dos millors moments en la banqueta valencianista

Per Alex Alfaro · 14 Febrer, 2024

Hui es compleix un any des que Rubén Baraja fora anunciat com a nou entrenador del València. Després d’aconseguir salvar a l’equip i ara mantindre’l en la zona mitjana de la classificació, Rubén Baraja ha parlat per als companys de VCF Mèdia Ràdio on ha analitzat els últims 365 dies.

Evolució en un any de l’equip:Hi ha hagut una evolució en tots els sentits, sobretot esportiu. la situació era complexa, amb esforç i compromís dels jugadors, l’equip està en una bona dinàmica esportiva i aquest canvi aconseguit ha sigut fonamental. El suport de la nostra afició en els moments de dificultat ha sigut molt important per a créixer”.

Missatge: “Un dels missatges més potents que podem enviar és que nosaltres hem d’intentar en aquests 14 partits, centrar-nos en el dia a dia. I en esta línia, l’equip ha  de ser més competitiu. Volem més, volem ser ambiciosos i això és l’ambició que ha de tindre aquest club”.

Mirar cap amunt: “Estem en un club tan gran, amb tantes emocions… que sense voler et deixes portar per tot, pels resultats també. I en comptes de gaudir del moment, aquest club tan gran et porta a voler coses que potser ha de passar algun temps. Jo el que no vull és que hi haja frustració perquè no li guanyem a tal equip perquè el nostre objectiu és un altre. Hem de tocar de peus a terra, humilitat, estem en un processos de millora que gràcies a la nostra gent l’equip ha crescut una barbaritat”.

Gaudir el moment actual: “L’any passat va ser complex, moltes emocions… però enguany veig com creixen els xavals joves, l’equip competeix bé, encara que potser ens falten coses. Però en general cal estar content amb el rendiment de l’equip. I hem de gaudir aquest moment”.

Moment més especial en aquest any: “Dos moments. El primer dia, el dia de Sant Valentí. L’equip que has sentit els teus millors sentiments com a futbolistes, l’equip de la teua vida, que has jugat 10 anys, et dona una oportunitat única. I un altre, després del partit de Sevilla, quan aconsegueixes l’objectiu que el València seguisca en Primera un altre any”.

Orgullós:La comunió que existeix entre la gent i l’aficionat. Que la gent crea en nosaltres, que veja que juguem al límit… L’ambient en el camp, que se senten orgullosos de nosaltres. Quan eres ací a baix i veus que la gent t’espenta… la gent no sap l’important que és quan eres ací a baix. I això és molt destacable de Mestalla. Nosaltres juguem per al nostre aficionat i l’això és almenys estar a l’altura del que ens demana l’aficionat”.

Paraules el dia de la seua presentació: “Tot el que transmet des d’eixe primer dia és el que m’agradaria dur a terme com a entrenador. Malgrat les limitacions que tenim, que no cal obviar, agrair a tothom que ens ha donat suport per a poder créixer. Posar-te una samarreta com la del València t’obliga a sobre posar-te quan perds”.

Suport de la graderia: “Se sent molt a la teua afició darrere. Ens han donat suport de manera incondicional fins i tot en els moments de dificultat. És el millor que tenim. Com a club, i jo com a entrenador, hem d’estar a l’altura del que ells ens exigent”.

Celebració: “A vegades em donen ganes de ficar-me a la pinya quan fiquem gol però d’entrenador t’has d’aguantar un poc”.

Gol de Diego López en el Villamarín: “El partit es va posar difícil des de l’inici però, encara que faltaven alguns minuts, va ser una sensació d’alliberament. L’abraçada amb Carlos Marchena va ser com dir: “Després de tot aquest esforç, hem aconseguit l’objectiu. Carlos em coneix bé, coneix al club i sabia el que necessitàvem a cada moment. Una de les meues primeres anomenades va ser a ell per a veure si volia vindre amb mi. I em va dir que sí sense preguntar res més”.

Els jugadors segueixen a l’entrenador: “Hi ha molta faena, hi ha un pla i una manera d’executar-lo. I després, José Gayà és partícip perquè és capità, és que el jugador sent o vol seguir-nos. L’entrenador pot tindre un pla però si l’equip no et segueix… és com parlar-li a una paret. I després de tot això, cal guanyar, aconseguir resultats. Hem de ser agressius, valents i cal creure en això. Tenim una identitat i el que tenim és gràcies a ells”.

Vestuari unit: “Això és vital. Tenim un gran ambient en el vestuari. Un equip capaç d’assimilar coses en el dia a dia, rutines, hàbits… Quan et fiques en aquesta dinàmica a jugadors de 19 o 20 anys… Jo ara els dic que han de rebregar-se aquests 14 partits per a anar de gom a gom fins al final de Lliga”.

Partit contra l’Atlètic (3-0). El millor partit en aquest any?: “Pot ser, contra el Vila-real també vam estar molt bé. Va ser un partit molt complet. Van acompanyar moltes coses: marques prompte, desactives a l’Atlètic… Guanyar a l’Atlètic que és un equip i fer-ho amb eixa solvència no és habitual. Però això és guanyar-li-ho. Eixe dia va eixir tot redó. Vam tindre encert també. Es van ajuntar moltes coses i va ser una passada. Que es donen molts més dies d’aquests”.

Factor Mestalla: “Sens dubte. Per al nostre objectiu, Mestalla és el punt de partida. Guanyar a casa és l’objectiu que ens hem plantejat per a aquesta temporada. Tant de bo poguérem competir fora de casa al nivell que el fem a Mestalla. L’afició ens està ajudant a aconseguir l’objectiu”.

Aposta pels joves: “Estem recollint els fruits del treball anterior. Però va ser una aposta arriscada, però ells han donat molt per portar amb orgull aquesta camiseta. Mosquera, que amb 19 anys, acabarà amb 35 partits jugats; Javi Guerra; Fran Pérez, que mai havia tingut tanta continuïtat; Diego López… No em vull oblidar a ningú. Estan tots creixent a eixe rebuf de l’exigència. Cal no oblidar que estem demanant a xics de molt poca edat que es posen la samarreta del València i que carreguen amb eixa responsabilitat. Són molts factors que es van sumant i que ens fan superar una sèrie de dificultats”.