ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Rubén Baraja analitza el rendiment de la unitat B

Per Alex Alfaro · 07 Desembre, 2023

L’entrenador del València, Rubén Baraja, va analitzar les claus del partit de lliga que enfronta al seu equip aquest divendres davant el Getafe de Bordalás en el Coliseum.

Baixes per al partit: “Gayá ha anat evolucionant bé durant tota la setmana, no arriba al partit. Ho està intentant. Té una molèstia en la zona de l’abductor i no està còmode. A veure si la setmana que ve pot entrenar amb el grup”

Getafe de Bordalás: “És un equip intens en els duels, presionant, que no et deixa que tingues el control del joc i perquè pressiona sempre sobre la pilota. Has d’estar mentalitzat amb el partit que et trobaràs. Però em sembla absolutament lícit, valorable. Els dona resultats. Hem d’estar mentalitzats del partit que ens trobarem. Hem de saber que el rival que tenim davant te’l posarà molt difícil”.

Hugo Duro, motivat: “És un partit especial per moltes coses. I és un extra de motivació per a ell. Espere que el puga transmetre i traslladar al partit. Esperem que faça un partit de nivell, que estiga encertat. Per a guanyar partits necessitem que els davanters marquen”.

Cenk: “Va començar bé. Després l’esquinç va fer que es frenara la seua progressió. El tema del lateral esquerre, fins que Jesús agafe ritme, tenim opcions com va fer Yarek a Girona o Cenk a Sevilla. Hem d’estar tots preparats disponibles”.

Equip motivat?: “Quan eres un jugador del València has d’anar motivat a tots els camps. Hem d’adonar-nos que cada partit és fonamental. La diferència de mirar cap amunt en la classificació i fer un pas avant és sumar fora de casa. Venim de fer un bon partit fora de casa a Girona i hem de seguir eixa línia. És un escenari rival diferent, un equip diferent”.

Fa deu mesos va debutar en la banqueta del Coliseum: “La sensació que tinc és d’un pas avant respecte a aquell moment. El que sí hem volgut transmetre és eixa energia eixe entusiasme per voler créixer. La cara serà diferent per la preocupació del moment. Hem de saber jugar els 95 o 97 minuts que cal jugar”.

Alberto Marí: “És un jugador que estava molt bé en pretemporada quan es lesiona. La llàstima de la lesió és que ho va deixar sense participar. Ha de recuperar el seu estat físic i també ho necessitem per a tindre l’opció per a poder jugar amb dos davanters purs”.

Examen de la plantilla en Copa?: “No crec que hàgem d’estar examinant o avaluant a cada jugador. Volem fer un equip competitiu i per a això cal competir. La Copa no és un càstig, és una opció per a jugar partits, tindre minuts per a ser competitius. Veient la competició d’ahir, veiem que no hi ha cap Primera que no hagen tingut dificultats per a passar de ronda”.

Per què el València perd punts en els últims minuts?: “A vegades perdem un poc la perspectiva, dues accions puntuals en les quals no estem encertats. No podem tirar al fem 80 minuts per 10 minuts en els quals no hem estat bé. En els últims minuts si estàs guanyant, saber jugar-los millor. Gestionar millor les últimes situacions i el rival juga i té la seua qualitat”.

Què és el que millor li fa sentir en aquesta etapa com a tècnic: “Note il·lusió en els aficionats, la gent es veu identificada amb el que veu en el terreny de joc. L’equip té energia, té ritme. I el partit de demà ha de ser una altra referència més com ho va ser Sevilla, Mallorca. Getafe és un altre tipus d’escenari. El que més m’agrada és que s’ha generat un canvi d’expectativa i això es deu als xics que ho estan donant tot i també al nostre públic que anima que està amb nosaltres. L’afició és el nostre millor actiu”.