ACTUALITAT  

Ricardo Costa: “M’encantaria tornar i tindre de nou aquest escut en el pit en el futur”

Per Manel Rumbau · 05 Gener, 2024

Ricardo Costa, exjugador del València CF durant els anys 2010 i 2024, ha concedit una entrevista als companys de Tribuna Deportiva per tal de parlar sobre l’actualitat del club de Mestalla. El ja retirat central portugués, a més de repassar l’inici lliguer del club de Mestalla i el paper de Baraja a la banqueta, també ha volgut parlar sobre la seua llarga etapa com a valencianista, on fins i tot va arribar a ser capità de l’equip.

El seu pas pel València

El pas pel València va ser important per a mi. A l’octubre vaig tindre una reunió per a fitxar i arribar a un acord. València era l’oportunitat que buscava. Vaig firmar en novembre, però el Wolfsburgo no volia i vaig fitxar 6 mesos pel Lille i jugar el mundial. El Lille va voler pagar 20 milions i jo vaig dir que volia complir amb el València. Ara tot això es pot dir, és per al record.

Cada any vaig jugar molt. Quasi sempre titular i per això vaig ser capità. El primer any érem gent nova i Unai (Emery) va fer un equip molt competitiu. Teníem molts jugadors de qualitat. Joaquín, Mata…Feghouli, Soldado. Els tres forts érem Albelda, Soldado i jo.

Pitjor moment 

Vam tindre mals moments com les semifinals contra Atlètic i Sevilla. El dia de Sevilla recorde fins al minut 93′ i 42”. Teníem l’oportunitat d’enviar la pilota lluny i per voler eixir jugant cau en servei de banda. Recorde el silenci de l’estadi. Tots ens vam quedar en terra.

Mathieu es va quedar dempeus i Mestalla en silenci. Per 10” vam perdre. Ningú parlava després en el vestuari. Va ser una derrota gran. Anàvem a competir una final molt buscada. Estàvem preparats per a guanyar l’Europa League. Unai ens va fer el que entrenàvem amb ell. Encara sents dolor hui.

Mestalla

Mestalla era increïble eixos anys. Ens encantava quan cantaven. Ens donaven un plus i volíem més. Eixe any vam fer molts punts. La ciutat estava amb nosaltres. Jo sentia a la gent. Hi havia química. Quan eixíem en falles o vam anar a la basílica.

L’actual València

El València està en un altre moment. Crec que està intentant créixer amb jugadors que estan liderats per Baraja. Eixa mescla de joves amb més veterans necessita temps per a jugar establement desafiaments més grans. Baraja és un campió i una persona líder.

El partit contra el Vila-real va ser un festival de joc, 3 gols i la gent està molt bolcada. L’objectiu és guanyar el major número de punts i perquè no mirar a dalt a final de temporada. Amb confiança els xiquets és el millor per a treballar perquè tenen ambició i fam. Si es compliquen, necessites gent amb experiència per a aportar tranquil·litat i llevar pressió. Els xiquets estan barallant per més, però crec que necessita buscar experiència.

Tornar al València

M’encantaria tornar al València CF. Ser entrenador del València és un desig al meu cap i vull aconseguir-lo en el futur. Si tinc l’oportunitat donaré el millor de la meua. Ara hi ha un bon equip tècnic. Tant de bo en el futur. M’agrada LaLiga.

Sempre vaig defensar al club en el que vaig poder. M’encantaria tornar i tindre de nou aquest escut en el pit en el futur.